PRAZNIČNO VESELJE

FOTO: Kraljica Elizabeta je kar sijala od veselja

N.S.
11. 12. 2020, 21.26
Deli članek:

Najstarejša monarhinja na svetu je na posestvu Windsor pozdravila svoje domače. Na dogodku je bila kraljica Elizabeta vidno dobre volje, saj je bil to prvi dogodek v krogu družine po začetku pandemije.

Profimedia
Vidno razpoložena kraljica Elizabeta II. je razveselila vse prisotne.

Vsa britanska javnost in vsi ljubitelji kraljeve družine so se neizmerno veselili prazničnega dogodka, kjer vsako leto zablesti kraljica in njena najožja družina.

Kraljeva družina se je letos še posebej zahvalila medicinskemu osebju, ki skrbi za dobrobit Britancev, poleg tega so prisostvovali zasebnemu nastopu božičnega zbora, kjer je vse potekalo po pravilih vladnih ukrepov. Elizabeta II. je na posestvu Windsor pozdravila svoje domače, med katerimi so bili njen sin, princ Charles, in njegova Camilla ter sin, princ Edward, in hčerka, princesa Anna, manjkala pa nista niti princ William in Kate Middleton.

Profimedia
Na dogodku sta zasijala tudi princ William in Kate Middleton.

PRAZNIČNI NAČRTI

Kraljica sicer s svojimi najbližjimi vsako leto skupaj praznuje božič na posestvu v Norfolku, a bo letos njen božič drugačen. »Njeno veličanstvo bo letos božič preživelo le s svojim možem, 99-letnim princem Filipom. Želita se namreč čim bolje zaščititi pred možnostjo okužbe s koronavirusom. Tako kot vsi tudi kraljeva družina upa, da se bodo stvari vrnile na stare tirnice v novem letu 2021,« so sporočili predstavniki za medije iz Buckinghamske palače.

Profimedia
Princ Charles in Camilla*

PRAZNIČNA TURNEJA

Kate in William sta se po uradnem srečanju s kraljico sicer podala na »koronsko« turnejo z vlakom po Otoku. Mnogi menijo, da je turneja izjemno neprimerna, premier Boris Johnson pa jima je izkazal javno podporo in povedal, da je njuna turneja točno to, kar narod potrebuje: dodaten zagon in dobrodošla moralna podpora. Zakonca sta se namreč odločila obiskati različne britanske kraje, da bi se osebno zahvalila zdravstvenim delavcem za njihov trud v boju zoper covid-19.