Zapis

Rosvita Pesek s prstom pokazala tako na oblast kot tudi na državljane: Izgubili smo priložnost

R.T.
1. 12. 2020, 15.59
Posodobljeno: 1. 12. 2020, 16.04
Deli članek:

Nismo se postavili skupaj, nismo dovolj pazili drug na drugega.

Katja Kodba
Rosvita Pesek

Da je stanje glede bolezni covid-19 v Sloveniji takšno, kot je, gredo zasluge, kot je zapisala priljubljena televizijska voditeljica Rosvita Pesek, tako oblasti kot državljanom. »Dobili smo jasna opozorila od stroke in jasna navodila od politike. Nismo jih spoštovali. Te enotnosti, tako sanjske kot je bila ob plebiscitu, zdaj v obrambi pred Covidom 19, nismo zmogli. Nismo se SKUPAJ postavili za svetost VSAKEGA življenja in nismo dovolj pazili drug na drugega. Mislili smo, da bodo zdravniki in sestre že rešili življenja. Pa ne morejo, vsaj ne vseh. V bistvu smo njih potisnili v ogenj, naj s svojo zavzetostjo, človekoljubnostjo, rešujejo življenja tistih, ki jih je našel novi koronavirus,« je zapisala v objavi na družabnih omrežjih.

A novice o smrtih covidnih bolnikov ne streznijo niti politikov. »O politiki nima smisla izgubljati besed. Med 40 in 50 mrtvih vsak dan, pa jih to ne strezni, da bi odložili sulice in počakali z brezobzirnim političnim bojem. Ne, oni že imajo 46 glas, no potem ga še iščejo, trenutno ga še nimajo…,« je še zapisala.

Zato smo izgubili priložnost, da bi lahko 23. decembra, 30 let po odločitvi za samostojno državo, rekli, da smo novi koronavirus skupaj premagali. »Premalo nas je, da bi izgubljali…Spoštujemo ukrepe, razkužujemo, ohranjamo distanco, držimo se ožjega družinskega kroga, ne pritiskamo, naj se vse dejavnosti odprejo, pač pa izkoriščamo ta podarjeni čas, za krepitev naših družinskih vezi, vzgojo, za reči, ki jih že dolgo nismo počeli, pa je zdaj spet čas zanje….In spoštujemo tiste, ki to jesen delajo, da nam kljub ujetosti v dom, ničesar ne manjka.«