Jozsef Szajer

FOTO: Na gejevski orgiji Orbanov evropski poslanec, ki ni dovolj hitro tekel

R.T.
1. 12. 2020, 16.17
Posodobljeno: 2. 12. 2020, 10.18
Deli članek:

Med udeleženci, ki so se predajali tudi drogi, je bilo več diplomatov in tudi evropski poslanec.

Profimedia
Jozsef Szajer

V petek so belgijski policisti v Bruslju vpadli v prvo nadstropje lokala na ulici Rue des Pierres v samem središču mesta, kjer se je odvijala orgija. Po poročanju belgijskih medijev je šlo za 25 golih moških, ki so jo odnesli z denarno kaznijo, saj so kršili ukrepe, namenjene zajezitvi širjenja novega koronavirusa.

Evropski poslanec stranke Fidesz

Med udeleženci, ki so se predajali tudi drogi, je bilo več diplomatov in tudi evropski poslanec. Gre za evropskega poslanca desnosredinske stranke Fidesz madžarskega predsednika vlade Viktorja Orbana, in sicer Jozsefa Szajerja, ki je v nedeljo odstopil. Stranka, s katero je tesne vezi stkala slovenska SDS, sicer nasprotuje zakonskim zvezam istospolnih partnerjev.

Odstopil v nedeljo

Bruseljsko tožilstvo je danes za AFP potrdilo, da so na petkovi zabavi v središču Bruslja ujeli 25 moških. Zaradi kršenja protikoronskih pravil so jim naložili plačilo 250 evrov globe.

Szajer je priznal, da je bil prisoten na zabavi, a da pri sebi ni imel osebnih dokumentov. Policistom je povedal, da je evropski poslanec. Dobil je ustno opozorilo in spremstvo do doma. Zatrdil je tudi, da ni užival drog, da se je ponudil, da ga testirajo, a ga policisti pač niso. Zanikal je, da je bila tabletka ekstazija, ki so jo našli policisti, njegova; kakor tudi, da ve, čigava je. 

Obžaloval je, da je kršil ukrepe, in se opravičil družini, kolegom, volivcem. Pri tem jih je pozval, naj njegovo napako ovrednotijo na podlagi 30 let predanega in trdega dela. Napaka je le njegova, je poudaril, kakor tudi odgovornost. Zato je vse zaprosil, naj te ne pripisujejo njegovi domovini ali »politični skupnosti«.

V nedeljo je odstopil. Szajer je v prvotnem sporočilu za javnost med drugim zapisal, da se je za odstop odločil iz osebnih razlogov, svojo odločitev pa je sprejel po daljšem premisleku.
Kot je ob tem pojasnil, njegov odstop ni povezan z aktualno politično razpravo, ki poteka na evropski ravni in v kateri se strinja s stališčem vlade v Budimpešti ter jo v celoti podpira.

Pobeg

Kot smo poročali, naj bi evropski poslanec poskušal pobegniti skozi okno, pri čemer naj bi se poškodoval, zunaj pa so ga zasačile dodatne policijske okrepitve, ki so ravno tisti trenutek prispele na kraj zabave.