nino ošlak

Nikomur ne obljublja slave kar čez noč

Eva Jandl
8. 7. 2020, 20.55
Deli članek:

Glasbenik Nino Ošlak o mladih, ki se oglasijo pri njemu z željo, da iz njih naredi zvezdo in o izbiri soigralke za svoj zadnji videospot.

Luka Blatnik
Glasbeni učitelj pravi, da zelo rad dela z mladimi.

Nino Ošlak (29) je pevec, pianist, avtor glasbe in besedil ter producent, poleg vsega pa še glasbeni pedagog, učitelj glasbe na osnovni šoli. Med karanteno je delal na daljavo, sicer pa je nad pedagoškim delom navdušen. »Zelo rad delam z mladimi. Sicer ne učim ravno dolgo, a vseeno se že kažejo rezultati. Zelo lepo je videti, ko se po nekaj letih učenci glasbeno izoblikujejo, razvijejo veščine. Ravno letos ob koncu leta, ko so moji "mulci" (tako jih kličem ljubkovalno) nastopili na Kongresnem trgu, sem jih res ponosno opazoval. V razredu se vedno trudim biti profesionalen. Verjamem v to, da mora biti med nami neka distanca, spoštovanje. Samo tako lahko dobro delamo in mislim, da se pri meni počutijo dobro. Tudi to je pomembno. Tako odnesejo več!,« pravi Nino, ki priznava, da se kdaj pri njemu oglasijo tudi mladi z željo, da iz njih naredi glasbeno zvezdo. »Vsem povem isto - nimam čarobne paličice. Imam izkušnje, znanje, z veliko glasbeniki sem že sodeloval, pisal in produciral za druge, a nikomur ne obljubljam slave čez noč. Saj veste, kako pravijo: hitro gor, hitro dol. Raje koga več zavrnem, kot da bi nekomu ubil sanje.«

Luka Blatnik
Med snemanjem videospota je nagajalo vreme, zato so snemali kar 4 dni.

IZBIRA DEKLET ZA VIDEOSPOT

Čeprav je Nino šele lansko leto izdal svoj zadnji, 3. album Nekaj je na tebi, je zdaj že predstavil svežo pesem z naslovom Midva. Pri videospotu pa je imel kar nekaj težav: »Želel sem si zelo poleten videospot, pa nam je vreme precej nagajalo,« razlaga v smehu. »Zato smo tudi snemali kar štiri dni. No, na koncu je uspelo. Snemali smo na Nanosu in na Brniku. V videu izgleda, kot da je res poletno vzdušje, v resnici pa je bilo sploh na Nanosu precej hladno.» Tokrat je bila njegova soigralka Ingrid Ulaga, televizijska voditeljica. Si soigralke izbere sam, ima kakšne posebne kriterije? »Ingrid Ulaga je moja prijateljica. Poznava se že nekaj let in večkrat sva se hecala na družabnih dogodkih, da bi lahko skupaj nastopila v videu. Zdaj sva res (smeh). Super sva se ujela. Uradno dekleta za videospot izbira režiser, s katerim delam, no, neuradno pa mu sugeriram zelo veliko kar sam,« priznava Nino v smehu.