GLASBA

Nastala bo kakšna otroška pesmica ali pa uspavanka

Eva Jandl
24. 6. 2020, 21.00
Posodobljeno: 24. 6. 2020, 21.34
Deli članek:

Maja nam je povedala, da hčerki rada kaj zapoje, saj tako najlaže zaspi, besedilo pa si kar sproti izmisli. »Nato ga hitim zapisovati, da ga ne pozabim,« pravi pevka, ki glasbeno nikakor ne počiva.

Osebni arhiv
Maja se je že navadila na življenje z manj spanca.

»Naučila sem se, da je ljubezen do otroka neizmerna in neskončna, da bi zanjo vse naredila; važno je, da je Arwen srečna in zadovoljna ter da ima oba starša ob sebi in je ljubljena, to je vredno največ na vsem svetu!« pravi Maja o tem, kaj je spoznala v času materinstva.

Pevka Maja Založnik je konec januarja postala mamica, s partnerjem Markom sta postala starša deklici Arwen. Poklicali smo jo in vprašali, kako se počutita z deklico in kako je biti mama novorojenčka v času pandemije. »Moja princeska Arwen je super; pravkar je dopolnila pet mesecev, je precej velika in zelo hitro raste! Rada jo opazujem, kako se igra, kako opazuje vse okoli sebe, vse jo zanima, zato smo že pripravili športnivoziček, da lahko gleda ven; sicer še ne sedi samostojno. Kar se spanja tiče, sem se kar navadila, da ga je precej manj; hčerka spi večinoma ponoči, zbudi se, kadar je lačna, in ko se dojiva, zaspi nazaj – kakšnomoč ima materino mleko in 'cartanje'! Vse to je super in lepo, priznam pa, da sem precej utrujena, in ko Arwen spi, polnim svoje baterije. Strahov zaradi pandemije nimam, saj se do neke mere družimo z družino in Arwen ne bo prikrajšana za druženja in potovanja,« je gostobesedna Maja, ki se je sicer s svojim Markom do zdaj vedno odpravila na festival v Tolmin, zdaj pa pravi: »Med dopustom bomo verjetno odšli na Kolpo, letošnji festivali v Tolminu žal odpadejo. Na Kolpi se bomo podružili s sestrično in njeno družino, saj ima osemmesečnega fantka Gašperja in bo tako Arwen imela družbo.«

PRIPRAVLJA NOV ALBUM

Pevka, ki ima za sabo kar nekaj pevskih resničnostnih šovov, kjer je pokazala svoje neverjetne glasovne sposobnosti, pravi, da dela in ustvarja nove pesmi s svojo skupino Moonshine. »Pripravljamo material za novi album. Pojem skoraj vsak dan, sicer ne tako intenzivno kot včasih z ogromno vajami, ker trenutno ni toliko časa, ampak Arwen pojem predvsem pesmi, ki jih pripravljam za nedeljsko druženje na instagramu, imenovano Sunday Vibes, kjer se v živo javljam vsako nedeljo in zapojem nekaj pesmi, da ne izgubim stika s sledilci in oboževalci. Zapojem ji tudi kakšno uspavanko, da zaspi; po navadi si besedilo kar izmislim, ko zaspi, pa si ga moram nujno zapisati, da ga ne pozabim, tako da utegne nastati tudi kakšna otroška pesem ali uspavanka,« je raznežena Maja.