Deželak Junak

FOTO in VIDEO: Trije prijatelji rešili Deželaka pred novim izzivom! Pripeljali so mu osla!

R.T.
16. 6. 2020, 14.05
Posodobljeno: 16. 6. 2020, 15.08
Deli članek:

Dobrodelna akcija Radia 1, Deželak Junak je v polnem zamahu, voditelj Miha Deželak pa je danes že na svoji peti etapi po Sloveniji.

Darja Štravs Tisu
Deželak Junak je dobil osla!

Kot je v navadi, ga je tudi tokrat na poti čakalo prav posebno presenečenje. Zgodaj zjutraj se je ekipa zbrala na štartu na Dolgem mostu, kjer je Miha v oddaji Denis Avdić Show prejel klic Gargamela (programskega direktorja, ki mu vedno oteži pot). 

Darja Štravs Tisu
Deželak Junak je dobil osla!

»Miha, opazil sem, da na svoji poti preveč uživaš, kot da si na počitnicah. Zato sem se odločil, da ti pot naredim bolj težavno. Želim, da se trudiš za otroke, ne pa da uživaš za otroke. Zato se vračaš nazaj v zorb,« je dejal Gargamel, nato pa je linijo prekinilo. Denis Avdić pa je nato pokazal, kaj si misli o zlobnem šefu Gargamelu. Štirje prijatelji držijo skupaj v dobrem in slabem, zato je Mihu razkril veselo novico. »Mi smo ti zrihtali prevoz, želeli smo, da bi te Gargamel vlekel na poti, ampak to ni izvedljivo, zato smo ti zrihtali nekoga, ki je zelo podoben Gargamelu, saj je siv in star,« je dejal Denis in mu skupaj z Anjo Ramšak in Jano Morelj razkril njegovo prevozno sredstvo. Tekmovalnega oslička, ki je vajen tega, da vozi ljudi.

»To pa je najboljša stvar, ki se je zgodila v vseh teh letih. To sem rabil, da se malo sprostimo in pošalimo. Osliček je kar malce podoben Gargamelu, vendar lepši,« je v smehu dejal zadovoljen Deželak junak, ki je bil prava atrakcija za mimoidoča vozila. Še nekaj dni ga loči od Debelega Rtiča, kjer bodo razkrili zbrani znesek, ki bo otroke iz socialno šibkih družin popeljal na morje. Še je čas, da pristavimo svoj kamenček v mozaik, in sicer tako, da pošljemo sms POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919.