GLASBA IN FILM

Ne v filmski, Cavazza se je zaprl v glasbeni studio

Eva Jandl
18. 5. 2020, 20.49
Deli članek:

Borisu Cavazzi gre oboje odlično od rok, upa tudi na nadaljevanje snemanja novega celovečerca Dedek gre na jug, ki je bilo prekinjeno.

Osebni arhiv
Utrinki iz snemalnega studia

Filmski in gledališki igralec Boris Cavazza (81) danes velja za legendo in steber filma pri nas. Zaradi situacije s koronavirusom je moral prekiniti snemanje novega filma z naslovom Dedek gre na jug, pod katerega se kot režiser podpisuje nihče drug kot Vinči Vogue Anžlovar. Glede na rahljanje ukrepov se bo snemanje celovečerca verjetno lahko kmalu nadaljevalo, medtem pa se je Boris Cavazza lotil drugih projektov. Umetnik namreč ni le igralec, temveč tudi pevec, interpert in poet, zato se je te dni zaprl v studio, kjer ga je fotografirala njegova žena Ksenija Benedetti, nekdanja šefinja Protokola RS, in pripisala, da se snema nov CD.

Osebni arhiv
Že 4 leta sta srečno poročena zakonca.

Kantavtorske pesmi

Svoj CD z naslovom 11 korakov je Boris predstavljal že jeseni, na svojih glasbenih popotovanjih pa govori o svetu in občutkih, ki ga obdajajo. »Težko bi opredelil, za kakšen žanr glasbe gre. Beseda šanson me moti, ker me spominja na pesmi iz preteklosti, ki niso bile vedno preveč posrečene. V mojem projektu gre za kantavtorske pesmi, ki so bodisi osebno izpovedne ali ponazarjajo neka stanja oziroma neka opažanja, ki so vezana na svet, ki nas obkroža,« je povedal o svojem glasbenem ustvarjanju.