Na sodišču

Meghan Markle izgubila prvo rundo

R.T.
3. 5. 2020, 16.00
Posodobljeno: 3. 5. 2020, 16.45
Deli članek:

O domnevnem sporu ne bodo presojali.

Profimedia
Meghan Markle

Meghan Markle in princ Harry tožita izdajatelja Associated Newspapers, ker naj bi napačno navedel vsebino sporočil sms, da bi par prikazal v manj dobri luči. V tožbi trdi tudi, da so tabloidi, še posebej tisti v lasti omenjenega izdajatelja, povzročili spor med njo in njenim očetom.

Londonsko višje sodišče je v petek presodilo, da se obtožbe o sporu umaknejo. Kot je dejal sodnik Mark Warby, so nekatere irelevantne, pomanjkljive in neskladne z namenom primera.

Pravni zastopniki vojvodine Sussekške so bili presenečeni, da je sodišče presodilo, da je nepoštenost v tem primeru irelevantna, a še vedno menijo, da mora tednik Mail on Sunday odgovarjati, ker je objavil Meghanino zasebno, na roke napisano pismo očetu. Tedniku ga je poslal oče Thomas Markle sam, Meghan pa mu je v njem izrazila bolečino zaradi prekinjenih odnosov in njegovega stalnega komuniciranje s tabloidi. Meghan trdi, da je časnik vsebino pisma priredil tako, da jo je predstavi v negativni luči.

Mail on Sunday se medtem brani s tem, da je obstajal "velik in zakonit" javni interes za objavo pisma, saj se člani kraljeve družine "zanašajo na publiciteto o sebi in svojih življenjih, da bi ohranili svoj privilegiran položaj in se promovirali".