Zabava

Z jodlanjem želita širiti dobro voljo

N.S.
18. 3. 2020, 21.00
Deli članek:

Priljubljeni glasbenik Domen Kumer in Gašper, član Ansambla Stil, sta dobila zanimivo idejo in posnela jodlanje na zelo nenavaden način. Z videom želita sporočiti, da se je treba čim bolj izolirati, če se želimo hitro spet skupaj veseliti.

M24
Domen in Gašper sta video posnela še pred odlokom NIJZ, da ostanemo doma.

V času samoizolacije in nujne domače karantene si številni na različne načine poskušajo krajšati čas in biti čim bolj ustvarjalni. Tudi slovenski glasbeniki poskušajo v tem obdobju čim bolj ustvarjalno preživeti čas doma.

Glasbenika Domen Kumer in Gašper Jazbec iz Ansambla Stil sta čisto spontano, med telefonskim pogovorom, dobila zanimivo zamisel. »Pogovarjali smo se, kako že vsi neskončno pogrešamo nastope, druženja, energijo, ki jo nam glasbenikom daje publika, in si želimo, da se zadeva čim prej umiri in vrne v stare tire. Razmišljali smo, kako bi lahko mi pomagali čim več ljudi spodbuditi, da ostanejo doma, in nastal je ta video, še preden je NIJZ izdal odlok o samoizolaciji,« je povedal Domen. »S tem posnetkom želim sporočiti, da bolj ko bomo upoštevali navodila stroke, hitreje bomo virus zajezili in se lahko spet družili. V posnetku smo namenoma prikazali ekstreme, mene na vrhu Pohorja in Gašperja iz Ansambla Stil na vrhu stolpa v drugem kraju, kot sporočilo, da se je treba čim bolj izolirati, če se želimo hitro spet skupaj veseliti.«

Osebni arhiv
Ansambel Stil

USTVARJALNA SAMOIZOLACIJA

Domen priznava, da že dolgo ni bil toliko doma kot zdaj, saj je sicer ogromno na terenu po vsej Sloveniji. »Lahko rečem, da mi ta prisilna upočasnitev tempa nekako odgovarja. Kar se ustvarjanja tiče, pa se nisem ustavil in mislim, da boste rezultat te izolacije lahko slišali že v začetku aprila,« je dejal. Doma se počuti zelo kreativnega. »Veliko je časa za piljenje detajlov in lahko se posvetim vsaki od faz ustvarjanja. Ustvarjanje glasbe pa je le ena od stvari, s katerimi si krajšam čas doma,« je za konec priznal postavni Štajerec.