VERJAME VASE

Pred nastopom na Emi: Govorili so mi, da nikoli ne bom uspela

N.S.
22. 2. 2020, 08.03
Posodobljeno: 22. 2. 2020, 11.38
Deli članek:

Danes zvečer bo za Gajo Prestor, mlado pevko, ki je s svojimi pesmimi že osvojila Slovenijo, nekaj posebnega. Prvič bo namreč nastopila na Emi, česar se že noro veseli. »Sploh ne dojamem, da bom dejansko nastopila na velikem odru.«

Samantha Kandinsky
Gaja je prepričana, da je dobro pripravljena. »Priprave na Emo smo začeli že januarja in s celotno ekipo res trdo delali, da je vse izpadlo tako, kot je treba. Zdaj pa potrebujem le še srečo,« je z nasmehom povedala Gaja, ki pravi, da bi bila zmaga na Emi zanjo »cel praznik«.

Gaja, kakšna je bila vaša reakcija, ko ste izvedeli, da ste izbrani na Emo?
Dan, preden so razglasili rezultate, sem bila prepričana, da nisem izbrana. Nisem prejela nobenega klica ali obvestila, da sem sprejeta. V petek, ko smo izvedeli rezultate ob 15. uri, pa sem bila ravno doma v Radečah in spala, saj sem morala vstati ob peti uri zjutraj, zato sem malo popoldansko zadremala. Nakar me zbudi sestrica, da sem na Emi! Jokala sem v postelji in poklicala vse sorodnike, fanta in prijatelje.

Zapeli boste pesem Verjamem vase. Znano je, da ste samozavestna, lepa in srčna ženska. Je to vzrok, da verjamete vase, ali kaj drugega?
Pesem nosi močno osebno zgodbo. Na glasbeni poti sem že od malega in v tem času se mi je zgodilo marsikaj dobrega in slabega. Bila sem na ogromno glasbenih avdicijah, kjer so me pljuvali in govorili, da nikoli ne bom uspela. Predvsem komentarji vrstnikov in anonimnežev na internetu. A kljub vsemu sem vedno verjela, da mi lahko uspe. Da lahko ustvarjam in dosegam izjemne stvari. Imela sem ogenj v sebi, ki me je vedno gnal naprej. Delala sem dobro in dobro se mi je vračalo. Ko v vesolje pošiljaš ljubezen in močne manifestacije, je vse mogoče.

Samantha Kandinsky
»Delala sem dobro in dobro se mi je vračalo.«

Kaj je torej sporočilo pesmi?
Da ni važno, kolikokrat nam spodleti, nas zavrnejo ali zaničujejo. Važno je, da si ostanemo zvesti in verjamemo v svoje delo. S pesmijo želim vsem, ki mogoče ta trenutek dvomijo o sebi, sporočiti in vliti upanje, da je vse mogoče – če verjamemo vase.

Glede na vse, kar vemo o vas, vaši zgodbi in življenjskih stališčih, bi rekli, da ste dobro pripravljeni na vse, kar prinese zmaga na Emi. Imamo prav? Se zavedate pritiska, ki pride z zmago?
Na to težko odgovorim, saj ni nujno, da zmaga vsako leto vsakomur prinese identične pritiske. Nekateri so bolj občutljivi na eno, drugi na drugo. Kar zadeva sama pričakovanja in kritike ljudstva, komentarje, jih zagotovo ne želim brati oziroma si slabih jemati k srcu. Zavedam se, da je to zame velika odgovornost. Sem pa z leti dobila dovolj trdo kožo, da zdržim hude pritiske. A ostala si bom zvesta v vsakem primeru in se nikoli ne bom spreminjala zaradi želje drugih.