18 let

Priljubljeni slovenski voditelj: "Rad sem to, kar sem, saj je štiri ure dnevno težko blefirati"

N.S.
6. 2. 2020, 06.52
Posodobljeno: 6. 2. 2020, 06.59
Deli članek:

Priljubljeni televizijski voditelj David Urankar nam je ob 18-letnici oddaje Dobro jutro zaupal nekaj sočnih zanimivosti iz zakulisja ter kako sam doživlja polnoletnost oddaje.

Adrijan Pregelj
David Urankar velja za enega najbolj priljubljenih voditeljev pri nas.

David, oddaja Dobro jutro praznuje 18 let. Kako vi doživljate to posebno polnoletno obletnico?

Z veseljem praznujem vse in vsako obletnico, 18-ka je pa zagotovo nekaj posebnega. To, da smo polnoletni, se verjetno kaže tudi v tem, da dnevno ponudimo štiri ure programa v živo in da nas naši gledalci po domače rečeno zares »obrajtajo«.

Kdaj ste se pridružili ekipi in kako gledate na vsa ta leta, ko ste del oddaje?
Oddaji Dobro jutro sem se pridružil pred desetimi leti, čisto na začetku svoje televizijske kariere. Takrat je bil to zame kar precejšen izziv. V vseh teh sezonah se je marsikaj spremenilo, vedno smo želeli še kaj več, oddajo razvijali iz sezone v sezono in tudi zdaj imamo vedno nove ideje in rubrike, ki čakajo na svoj trenutek.

Se spomnite najbolj nenavadne, adrenalinske ali zabavne anekdote, ki se vam je zgodila med oddajo?
Oddaja teče v živo in teh je dnevno nekaj, kaj šele v toliko sezonah. Mogoče eden mojih prvih vklopov v živo, kjer nisem bil povsem prepričan, ali smo že v etru ali ne ... in seveda smo bili. (smeh) Ali pa kuharske nezgode, ko je zeliščarka na kuhalno ploščo postavila čajnik, za katerega se je izkazalo, da je iz plastike. Ko ga je želela dvigniti, se je ta plastika spodaj držala kuhalne plošče, zgoraj pa se razvlekla kot žvečilni gumi. Seveda vse v živo. (smeh)

V 18 letih je oddajo vodilo kar nekaj voditeljev, kdo je vam najbolj ostal v spominu? 

Od vseh sem se kaj pametnega naučil, še zlasti na začetku, ko sva denimo ob četrtkih »kockala« s Katjo Tratnik. Z Andrejem Geržino iz mariborskega studia sva svoje dni s petkovimi šalami delala preglavice urednikom, z Igorjem Krmeljem pa sva šla na klasičen kos pice po oddaji. To je lepota te službe, da spoznaš in imaš priložnost delati ter se učiti od toliko različnih ljudi, z različnimi karakterji. 

Zakaj je oddaja po vašem mnenju tako priljubljena med gledalci? 

Po mojem zato, ker je štiri ure dnevno težko odigrati. Moraš biti to, kar si, in zdi se mi, da gledalci to cenijo. Poleg tega nimamo veliko politike in verjamem, da se to marsikomu v dnevnih poplavah preigravanj iz parlamenta kar malo prileže.

Vaše sporočilo gledalcem ob polnoletnosti oddaje? 

Enako kot ob vsaki oddaji, pa naj bo to v ponedeljek ali kateri drugi dan v tednu ... hvala, ker ste z nami!