Zabava

Severina: »To je fotografija s potovanja, ki bi moralo biti turistično, pravzaprav pa se je pretvorilo, ...«

R.T.
7. 1. 2020, 13.50
Posodobljeno: 7. 1. 2020, 13.58
Deli članek:

Tako glasi začetek Severininega čustvenega zapisa, v katerem je pravoslavcem čestitala božič, izpostavila pomembnost skromnosti in opisala, kdo sploh je.

Instagram (osebni profil)
Pravoslavcem je čestitala božič in objavila čustveni zapis.

Kot smo pisali je Severina Kojić (47) izgubila skrbništvo nad sinom Aleksandrom (7), ki je bil začasno dodeljen očetu, srbskemu poslovnežu Milanu Popoviću (55). Kljub zelo težkim mesecem pa je v novo leto vstopila nasmejana in srečna, saj je silvestrski večer preživela s svojim soprogom Igorjem Kojićem in Aleksandrom.

Tokrat pa je na dan, ko pravoslavci praznujejo božič, na družbenem omrežju Instagram objavila čustveni zapis. Nedavno potovanje naj bi jo namreč spremenilo. Izpostavila je pomembnost skromnosti in povedala, kdo sploh je in kaj ceni. Zapis objavljamo v celoti.

»To je fotografija z nedavnega potovanja, ki bi moralo biti turistično, pravzaprav pa se je pretvorilo v potovanje, ki te premakne in spremeni, če je besedna zveza -iz temeljev- prevelika, potem vsaj toliko, da lahko sebi rečete: Hvala ti, moje lepo življenje, da si me poslalo sem ali pa me je nekdo poklical tja. Tretjega ni (to je najbolj skromna različica tega, kar sem doživela).

To sem jaz, ko sem luksuzno oblečena, na luksuznem mestu, v času, ko sploh nimamo časa za takšen luksuz vsak dan. Narcise mi je pred fotografiranjem nabrala ena starka in mi jih podarila ... dolgo je govorila, v grškem jeziku, razumela sem jo šele, ko me je pobožala po glavi. Čeprav ne razumem niti besedice grščine, le "efharisto" (Efcharisties - Hvala).

Ne želim pisati o tem, kaj sem tam doživela, ker bi tabloidi to prenesli drugače. To je bil zame luksuz. Ker luksuz niso ne šminka, ne petke (niti vse tisto, kar bom jutri oblekla, ko ne bom luksuzna, temveč povsem navadna, prav tako pa ne maram biti hinavska), niti svetovna mesta (ki so lepa), ampak to je luksuz za mojo dušo, to je luksuz za vsako dušo, samo časa nimamo zanj. To sem pravzaprav jaz, z manj ličili, v udobnih škornjih. Družim se z ljudmi, ki jih imam rada, s katerimi mi je lepo, ki so z menoj in jaz z njimi. Druži nas ljubezen in ne občutek dolžnosti.

Luksuzno življenje je živeti po svojih pravilih in ne pojasnjevati svojih izbir. Luksuzno življenje je živeti brez strahu. Hvala bogu in svetemu Nektariju. V času prepirov čigave so cerkve in čigava je zemlja, je luksuz imeti družino, v kateri praznujemo dva sveta večera, dva božiča, dve veliki noči... Luksuz je živeti v miru in imeti mir v sebi.

Vesel božič vsem, ki danes praznujete. Živite kar se da "luksuzno". Rada vas imam, vaša Seve«