VESELA PODJETNICA

Priljubljena plesalka ustvarja »plesno vino«

N.S.
7. 1. 2020, 06.55
Deli članek:

Plesna zvezda Nina Gerič, ki bo letos že drugo sezono plesala v šovu Zvezde plešejo, se lahko pohvali tudi s tem, da je udejanjila dolgoletno idejo in ustvarila čisto svoje »plesno vino«.

Pop Tv
Plesalka in koreografinja Nina Gerič bo letos znova plesalka šova Zvezde plešejo.

Nino Gerič širša javnost pozna kot izvrstno plesalko in koreografinjo, ki je lani prvič zaplesala v šovu Zvezde plešejo, marca pa bo vstopila v drugo sezono, a mladenka je tudi del družine znanih vinarjev.

Plesna zvezda Nina Gerič je novembra lani skupaj s plesalko Gordano W. Grandošek nastopila na enem največjih državnih praznikov Združenega kraljestva. Zaplesala je v slovitem Royal Abert Hallu na gala slovesnosti pred celotnim političnim vrhom s kraljevo družino na čelu, po novem pa se lahko pohvali s čisto svojim vinom, ki ga je poimenovala Puella Danza – Plesno vino.

Osebni arhiv
Grandošek Whiddon in Nina Gerič v družbi Jeffa Goldbluma.

»Družinsko se s pridelavo vin ukvarjamo že kar nekaj časa in zato se mi je porodila ideja, da bi na trg posredovala nov produkt, ki združuje obe moji dejavnosti, torej ples in vino. Puella Danza pomeni v latinščini 'punčka, ki pleše' in tako pravzaprav predstavlja mene. Je najmlajša članica naših hišnih družinskih vin in v moji zgodbi pomeni hčerko. Gre za belo vino, cuvee. V Puello Danzo smo združili sortnost vin tako, kot smo v plesnem paru združeni plesalci. Okus je sveže prijeten, po mineralih, in s poudarjenimi sortnimi aromami, ki dajejo vinu poseben karakter, tako kot plesalci s karakterjem posegajo po najvišjih stopničkah in največjih odrih,« je ponosno povedala Nina.

Osebni arhiv
) Ideja za plesno vino je v Nini zorela kar nekaj let.