S POLKO

Mladi glasbeniki čez noč postali senzacija

E.J.
15. 12. 2019, 20.52
Deli članek:

Nova glasbena zgodba so fantje, ki so uspešnici Mišići in Señorita preoblekli v polko in s svojo narodnozabavno priredbo vzbudili pozornost tudi na Hrvaškem.

Polkaholiki
Rene, Žiga, Gašper in Matic so nova glasbena senzacija.

Rene, Žiga, Gašper in Matic so štirje fantje, ki gojijo posebno ljubezen do polke, zato so ustanovili skupino Polkaholiki in večje glasbene uspešnice predelujejo v polka različice. Stari so med 16 in 21 let in vsem je pri srcu narodnozabavna glasba, le starejši Žiga obožuje tudi rock. Najbolj zgovoren je 16-letni Rene, ki o nastanki skupine pove: »Z Gašperjem in Maticem smo sosedje in smo že prej radi igrali polko, pa tudi valček nam je pri srcu. Nato smo ustanovili skupino in iskali pevca – in našli smo Žigo, imeli pa smo tudi srečo, saj nas je opazila producentska ekipa, ki se ji je ideja o polki zdela fantastična. Do zdaj smo posneli tri pesmi in že razmišljamo o novih.« Ob najnovejši priredbi so dve uspešnici v polko spremenili v pičlih desetih minutah, pove Žiga; sveže in domiselno so ob spremljavi harmonike zmešali pesmi Mišići, ki jo sicer izvaja pevka Senidah, ter Señorita, ki jo izvajata Camila Cabello in Shawn Mendes. Praktično čez noč je polka doživela neverjeten uspeh ne samo pri nas, temveč tudi pri naših sosedih. Zdaj pa so izdali še svojo prvo uspešnico z naslovom Povej, povej in jo predstavili v pop ter seveda v polka različici.

HRVATI JIH OBOŽUJEJO

Fantje pravijo, da imajo veliko oboževalk in oboževalcev med vrstniki in tudi starejšimi generacijami. »Mladi radi poslušajo polko, sicer pa smo najnovejšo pesem izdali tako v pop kot v polka različici, tako da je tu za vsakega nekaj,« pravijo. 

Oboževalke in oboževalce imajo med svojimi vrstniki in starejšimi generacijami, ponosno povedo in zbodejo 21-letnega Žigo, ki je pri dekletih menda še posebno priljubljen. O njih pa so se razpisali tudi hrvaški mediji, označili so jih za senzacijo in jih celo primerjali s fanti iz znane skupine One direction. A fantje ob tem ostajajo presenetljivo skromni: »Radi bi čim več snemali, pred nami je decembra tudi več nastopov. Naše poslanstvo je zabavati stare in mlade, se imeti super in pokazati, da je polka lahko tudi malo drugačna.«