Priljubljena igralka v novi monokomediji igra Vivi, prostitutko, ki se je za svoj poklic odločila iz praktičnih razlogov. Lahko bi postala karkoli drugega, vendar delo najraje opravlja leže in od doma. Za dobro plačilo je vedno pripravljena sodelovati, ima pa tudi načela, od katerih ne odstopa, tudi če bi se ji svet porušil na glavo.  

»Uživala v tekstu, tudi zato, ker ni narejen na prvo žogo. Skozi humoren način 'špikne' in pove življenjske resnice, opravi s predsodki ljudi, obsojanjem določenega stila življenja … Matej je novo predstavo pisal z mislijo name – temperamentno, brez dlake na jeziku. Vesela sem, da je uspel tudi prepričati publiko, da ljudje odhajajo domov s sporočilom in temo za razmišljanje,« pravi Lara, ki bo sodelovanje z režiserjem Matejem Mijatovićem nadaljevala. Naslednje leto se obeta njun veliki »ruski projekt«, ki ga bosta izvedla v Cankarjevem domu Pesmi za dušo, pesmi za dva, v katerem se bosta lotila moško-ženskih odnosov in velike ljubezenske zgodbe med Laro in doktorjem Živagom.

lara in pisec teksta
Osebni arhiv
Lara s piscem Poredne Vivi Matejem Mijatovićem

Že letos pa je svojo zgodbo o lepih in manj lepih plateh svobodnjaštva in predloge, kako čim bolje živeti s tem statusom, zaupala tudi v knjigi Svoboda: breme ali privilegij, ki je naletela na zelo dober odziv med bralci, še posebej pa med tistimi, ki se odpravljajo na pot svobodnjaštva.

Kot pravi Lara: »Nihče nas ni naučil, kako bi se morali prodajati. Ve se le, da morajo svobodnjaki delati najmanj enkrat več za tisto, kar je normalno za zaposlene igralce. Nikoli ne veš, ali bo zazvonil telefon in te bodo angažirali. Si pa sam kreiraš svoje življenje in urnike. Naučila sem se prilagajati situaciji, ni se mi težko odrekati, vedno se izmažem. Ni me več toliko strah, ko pride zatišje.«

uros smolej1
Mediaspeed
Sodelovala je s številnimi igralci, tudi Urošem Smolejem.