prisilil naj bi ga v dotikanje genitalij

Igralca ne bodo obtožili spolnega napada. Razlog? Domnevna žrtev preminila

R.T.
30. 10. 2019, 14.26
Posodobljeno: 30. 10. 2019, 14.32
Deli članek:

Hollywoodski zvezdnik Kevin Spacey se je izognil kazni za spolni napad, potem ko je moški, ki ga je obtožil zlorabe, preminil.

Profimedia
Kevin Spacey

Odločitev so ta teden sporočili iz losangeleške odvetniške pisarne. Sedaj pokojni moški, ki je opravljal delo maserja je uperil prst v Spaceya, ker naj bi ga zvezdnik prisilil v dotikanje njegovih genitalij. Do incidenta naj bi prišlo na domu oskarjevca v kalifornijskem Malibuju leta 2016. Predstavniki odvetniške pisarne so povedali: “Obtožbe spolnega napada ne morejo biti dokazane brez prisostvovanja žrtve. Primer je zaključen”.

Moški pod psevdonimom John Doe je prav tako vložil tožbo proti 60-letnemu igralcu, sodni proces na federalnem sodišču pa še vedno poteka. 

Spomnimo:

Leta 2016 naj bi Spacey takrat 18-letnega fanta, ki je delal v baru Club Car v Nantucketu v ameriški zvezni državi Massachusetts – igralcu je dejal, da ima 23 let – pijanega prijel za spolovilo. Igralec se je v začetku leta izrekel za nedolžnega. Mladenič, ki je trdil, da ga je hollywoodski zvezdnik nadlegoval, je odstopil od tožbe.

Leta 2015 pa so losangeleški tožilci prav tako odstopili od tožbe zaradi domnevnega incidenta leta 1992, v katerega naj bi bil vpleten Spacey.