S. O. S.

Mark priznal: Ne, nimam punce, zato kličem na pomoč!

E.J.
2. 10. 2019, 20.20
Posodobljeno: 2. 10. 2019, 21.50
Deli članek:

Pevec z umetniškim imenom Mark Zebra nam je razkril, komu poje v svojih pesmih in tudi kaj počne takrat, ko je Mitja Podlesnik, fant iz Pesnice pri Mariboru.

Osebni arhiv
Mark je tudi prostovoljni gasilec, ki bi ob vpoklicu pustil vse in odšel na pomoč.

Simpatični pevec z umetniškim imenom Mark Zebra (26) v najnovejši pesmi kliče na pomoč! »Res kličem: pomagaj mi,« v smehu pravi mladi Štajerec. »Nova pesem nosi naslov S.O.S., lahko pa rečem, da je nekaj posebnega. Zdaj so spet moderna osemdeseta in devetdeseta leta, tako pri frizurah kot oblačilih. In zato smo si rekli: naredimo nekaj v retro slogu, a z moderno produkcijo in po naše, po slovensko,« pojasnjuje Mark, sicer velik oboževalec Rickyja Martina. »Zdaj vsi snemajo pesmi v latino ritmih, jaz pa želim biti drugačen in izstopiti iz povprečja. In mislim, da nam je s pesmijo uspelo.« Mark poje seveda – dekletu. »Saj drugače ne morem. Vedno se vse pesmi končajo pri dekletu – ali kličeš na pomoč ali pa nazdravljaš s čašo vina. (smeh) Besedilo govori o tem, da sem se zaljubil in prosim dekle, naj mi pomaga.« Pa ima Mark punco? »Ne, nimam punce, zato kličem na pomoč,« odgovori v smehu.

»SEM KOT JAN PLESTENJAK«

Mark Zebra je nase opozoril pred sedmimi leti, ko je nastopil v šovu X Factor, prišel med najboljših 20 vokalistov, nato pa izpadel. »Ni mi žal, da sem se prijavil, to je bila odskočna deska v svet glasbe.«

Kakšen pa je Mark Zebra zasebno? »Zasebno sem zelo sramežljiv, le javno kot Mark Zebra sem zelo pogumen. Kot Mitja Podlesnik pa sem drugačen, zelo sramežljiv in zaprt vase. Držim se bolj zase, a zdaj so moji dnevi polni. Videti je tako: čez dan delamo glasbo, popoldne pa sem ali v fitnesu ali pa v studiu. Zadnje leto niti ne hodim ven zvečer, saj ne utegnem: ves čas snemam nove komade, se fotografiram, dajem intervjuje, nastopam ... To leto se je res začelo dogajati.« Postavni pevec, ki je tudi prostovoljni gasilec, v svojih besedilih vztraja pri slovenščini, čeprav pevke in pevci njegove generacije snemajo pesmi v hrvaščini in osvajajo trg čez mejo. »Nekdo mora peti v slovenščini,« pravi Mark. »Tudi sam sem razmišljal, ali bi šel s pesmimi na Hrvaško ... Rad bi nekoč posnel duet s kakšnim hrvaškim pevcem ali pevko, sicer pa sem raje kot Jan Plestenjak in se držim slovenščine.« Igra bobne, kitaro, prime tudi za bas, če je treba, igranja vseh inštrumentov pa se je naučil sam. Rad tudi piše besedila in glasbo ter napoveduje, da bo kmalu izdal ljubezensko balado. »V svojem srcu jo hranim že tri leta in zdaj čakam na pravi trenutek in pravo zgodbo, da jo bom lahko delil s poslušalci in poslušalkami.« Do pomladi Mark napoveduje še tri nove pesmi.