VISOKI OBISK

FOTO: Spodaj brez užival v škotskem viskiju

N.S.
1. 8. 2019, 20.30
Deli članek:

Princ Charles (71), ki je na Škotskem znan tudi kot vojvoda Rothersaški, se te dni mudi na uradnem obisku Škotske, kjer uživa v vseh dobrotah, ki mu jih ponujajo, tudi v viskiju.

Profimedia
Britanski princ Charles se mudi na uradnem obisku na Škotskem.

Ko gre za Škotsko, britanski prestolonaslednik princ Charles ne skriva svoje ljubezni do te dežele, saj pravi, da se tam počuti bolje kot doma.

Charles je znan tudi po tem, da rad smukne v tradicionalno škotsko oblačilo – kilt, za katerega pa je znano, da moški pod njim ne nosijo spodnjega perila. In prav v tem oblačilu je obiskal znano škotsko destilarno na severu dežele, kjer mu je obraz ves čas krasil širok nasmeh. Med ogledom destilarne je pozorno poslušal delavce, ki so mu razlagali postopek pridelave viskija, nato pa je sledil – več kot očitno – njegov najljubši del, degustacija viskija, saj je znan kot velik ljubitelj te žgane pijače. »Zelo zanimivo so videti te sodi, polni aromatičnega viskija. Bi se lahko kar navadil, da imam to doma v kleti,« je v smehu povedal Charles, ki ga na Škotskem poznajo tudi kot vojvodo Rothersaškega, kar je njegov kraljevi naziv v tej deželi. Ko je pokusil viski iz soda, pa je bil več kot očitno presenečen nad zelo močnim okusom te žgane pijače. In prav njegov izraz na obrazu ob pokušanju viskija je v trenutku postal viralen po vsem svetu, saj je, po domače povedano, neprecenljiv. 

Profimedia
Viski je najprej povonjal ...

Profimedia
... nato je naredil požirek.

Profimedia
Očitno je bil viski zelo močnega okusa, vsaj glede na izraz na obrazu.