Na krstu

Tajni poklon princesi Diani

N.S.
9. 7. 2019, 20.14
Deli članek:

Minuli vikend sta Meghan Markle in princ Harry za zaprtimi vrati krstila svojega prvorojenca Archieja Harrisona, krsta pa sta se med drugim udeležila tudi princ William in Kate Middleton, ki se je na ta dan spomnila pokojne Diane.

Profimedia
Skupinska fotografija na krstu malega Archieja.

Minuli vikend je ves svet čakal informacije in prve fotografije o zasebnem krstu malega Archieja Harrisona Mountbattena-Windsorja.

Krstu v gradu Windsor je prisostvovalo le nekaj izbranih povabljencev, med katerimi pa ni bilo kraljice, ki je bila odsotna zaradi kraljevih dolžnosti. Na skupinski fotografiji so poleg Harryja, Meghan in Arhcieja še princ Charles s soprogo Camillo, mama Meghan Markle Doria Ragland, princ William in vojvodinja Kate ter sestri princese Diane, Harryjevi teti, Lady Jane Fellowes in Lady Sarah McCorquodale. A bolj kot karkoli so številni opazili Kate Middleton, ki se je na poseben način poklonila pokojni Diani. Cambriška vojovodinja je namreč nosila uhane, ki jih je ob krstu princa Harryja nosila tudi princesa Diana, kar je ganilo številne poznavalce britanske kraljeve družine.  Zanimivo je tudi, da na krst ni bil povabljen razočaran Meghanin oče in je ameriškem medijem potožil: »Seveda bi se z veseljem udeležil krsta svojega vnuka Archieja. Ko sem bil še majhen, sem bil vključen v veliko cerkvenih aktivnosti in seveda bi tudi zdaj z veseljem dal svoj blagoslov Archieju in njegovim staršem ter jim zaželel vse najboljše.«