Petar Grašo

’Mala’ blondinka je že 22 let njegovo dekle

E.J.
5. 6. 2019, 07.00
Deli članek:

Hrvaški glasbenik Petar Grašo se je raznežil in v televizijskem šovu povedal, kako je spoznal pevko Danijelo Martinović ter zakaj poroke ne bo.

Marko Vavpotič/M24
Kot je povedala Danijela Martinović, se ljubezen s Petrom Grašom ni zgodila na prvi, ampak šele na 25. pogled.

V svetu blišča in estrade smo vajeni nenehnih afer in ločitev, medtem ko redko naletimo na dolgotrajne in uspešne ljubezenske zgodbe. Tako je bil marsikdo presenečen, ko je izvedel, da sta Danijela Martinović in Petar Grašo že 22 let v resnem razmerju. Petar Grašo je bil namreč komentator v hrvaškem televizijskem šovu Zvijezde – Ljetni hit. Ko je ena izmed tekmovalk zapela pesem Svileni hrvaške skupine Magazin, je 43-letni Grašo nostalgično začel pripovedovati, kako je leta 1995 Danijela zmagala na Dori s pesmijo, ki jo je zanjo napisal Toni Huljić. "Opazoval sem njihovo mizo in si mislil: no, in zdaj so zmagali neki Huljići, le poglej to malo blondinko, ki poje 'kiki-riki-miki-moj'. In zdaj je ta mala blondinka že 22 let moja punca, Huljić pa je moj prijatelj in avtor mojih hitov. Življenje je večkrat res duhovito!"

Danijela in Petar sta skupaj že skoraj 20 let.

Na 25. pogled

Kljub vsemu pa to ni bila ljubezen na prvi pogled, je v enem izmed intervjujev povedala Danijela. »Iskrica je preskočila po nekaj mesecih skupnega ustvarjanja, pogovorov in zaupanja. Tako da je bila to ljubezen na 25. pogled.« Da jima ljubezenska zveza tako dobro uspeva, čeprav se večkrat ne vidita po nekaj dni, gre pripisati temu, da skrbno varujeta svojo zasebnost in le redko takole spregovorita o intimnih podrobnostih, kot je na primer tudi tale, zakaj nista poročena in nimata otrok. »Za srečno zvezo sta nujni ljubezen in strpnost – treba je vzljubiti tako partnerjeve dobre kot tudi slabe plati, in ko vam to uspe, vaju nič več ne more ločiti. O poroki pa sploh ne razmišljava več,« je nedavno povedal Grašo.