ENKRATNO

Nadvse omamni vonj dragih avtomobilov

Andreja Comino
3. 6. 2019, 21.13
Deli članek:

Slovenci smo od nekdaj veliki ljubitelji avtomobilov. Občudujemo jih, zanje varčujemo, samo da je v garaži bleščeč jekleni konjiček. Seveda pa obstajajo modeli, ki so običajnim zemljanom nedosegljivi. Takšni avti in njihovi lastniki od blizu in daleč se enkrat na leto zberejo na posebnem dogodku.

Taja Košir Popovič
Navdušence nad prestižnimi avtomobili sta v Piranu zabavala akrobata Filip & Blaž.

Cars & Coffee je edinstven dogodek, katerega začetki segajo v leto 2006, ko se je iz ZDA razširil po svetu kot globalni fenomen.

Los Angelesu in Chicagu na drugem koncu legendarne Route 66 so sledili New York, Evropa, Oceanija in Savdska Arabija, mednarodna mreža pa se iz leta v leto še širi. Dogodek prirejajo v številnih evropskih državah: Italiji, Švici, Monaku, Portugalski, Nemčiji, Belgiji, Grčiji, Norveški, Poljski, zdaj pa so ga že tretjič pripravili v Sloveniji.

Taja Košir Popovič
Lastniki dragih jeklenih konjičkov so se najprej zbrali na Brdu pri Kranju, kjer so prisluhnili mladi Flori Emi Lotrič.

NAJBOLJŠI MED NAJBOLJŠIMI

Letošnja karavana prestižnih avtomobilov je štela več kot 90 izjemnih primerkov. Najprej so se njihovi lastniki zbrali in družili na Brdu pri Kranju, nato pa so se podali na Obalo in se na koncu ustavili v Piranu. Na svoj račun so prišli ljubitelji jeklenih konjičkov, avtomobilski navdušenci vseh starosti, družine in turisti, ki so se v velikem številu zgrnili v Piran, da bi si v živo ogledali najnovejše športne avtomobile in izjemne starodobnike, ki jih ni mogoče videti vsak dan. Množica super avtov je preplavila ves Piran, polni so bili Tartinijev trg, piranski mandrač in obala vse do znamenite Punte.

Taja Košir Popovič
Luksuzni avto vozi tudi hrvaški pevec Sandi Cenov, ki je pokazal tudi svoje številne tetovaže.

Taja Košir Popovič
Sandi Salkič in Miha Kirn iz Petrola sta se zapletla v pogovor o tipično moški temi – avtomobilih.

SLOVENSKI LEPOTEC

Največ navdušenja je požel slovenski super športnik tushek TS 900, ki je plod slovenskih idej Ptujčana Aljoše Tuška. Postavil se je ob bok svetovno znanim blagovnim znamkam. Dogodek z mednarodno udeležbo najnovejših športnih avtomobilov vseh blagovnih znamk in tudi izjemnih starodobnikov je navdušil zbrano množico, ki jo je pozdravil tudi piranski župan Đenio Zadković. Po ocenah organizatorjev je karavano izjemnih avtov pozdravilo več kot devet tisoč navdušencev, med katerimi smo opazili tudi kar nekaj znanih obrazov.