DELOVNO POLETJE

Član skupine Calypso je še samski

E.J.
3. 6. 2019, 20.51
Deli članek:

Člani skupine Calypso so delavni tudi med dopustom z družinami, saj se med vikendi vračajo domov, da lahko igrajo na veselicah in porokah.

Promocijsko gradivo
Člani skupine Calypso sebe imenujejo tudi bend za žur, saj imajo izjemno širok glasbeni repertoar.

Skupina Calypso je tik pred poletjem izdala novo pesem z naslovom Moja mala barka. »Besedilo smo napisali Rusko Richie, moja partnerica in še moja malenkost,« pove vodja in pevec skupine Domen Kuralt. Videospot za ljubezensko pesem so snemali na otoku Krku, kjer so se dva dni vozili z barko in iskali sončne žarke. Sicer pa skupina pluje proti svoji že 20. obletnici igranja, ki jo bodo praznovali z velikim koncertom maja prihodnje leto. »Prvih deset let smo igrali predvsem na zasebnih zabavah in porokah, zadnjih deset let pa so tem pridružile še veselice,« Domen povzame zgodovino skupine. »Na veselici je treba pripraviti pravo vzdušje, da se veliko spije in poje. Mi s svojim raznolikim repertoarjem poskrbimo za to. Mi smo bend za žur, saj imamo zelo širok glasbeni repertoar, igramo narodnozabavno glasbo, slovenske stare in nove hite, dalmatinsko, hrvaško, srbsko glasbo, italijanske in angleške uspešnice. To so pesmi, ki jih vsi poznamo in nas spravijo v dobro voljo,« pojasni. Čeprav radi igrajo glasbo drugih skupin, pa tudi redno ustvarjajo in izdajajo svoje avtorske pesmi, zaradi katerih so zagotovo le še bolj prepoznavni. »Lahko vam zaupam, da bomo ustvarili tudi balado,« še skrivnostno namigne pevec skupine.

NOVI MLADI ČLAN

Člani skupine večinoma že imajo družine, razen novega harmonikarja; tega so lani iskali prek avdicije in to mesto je dobil Andraž. »Z nami je že tri mesece in smo se odlično ujeli. Naj povem, da je še samski,« pravi Domen. Ostali si poleti privoščijo družinski dopust, ki pa ima eno posebnost: »Med tednom smo na morju z družinami, za vikend se vrnemo domov in igramo, potem pa nazaj na morje. Tako delamo že nekaj let in se dobro obnese. Ne vem, zakaj bi izpustili kakšno veselico, saj si tam skupina naredi ime.«