Zabava

Člani Grupe Best prisegajo na gin tonic

K. Š.
22. 5. 2019, 12.53
Posodobljeno: 22. 5. 2019, 12.56
Deli članek:

Grupa Best iz Splita obstaja od leta 2009, ko je skupino ustanovil bobnar Cliff Barić s pomočjo kitarista Mariusa.

Arhiv Grupe Best
Grupa Best

Na začetku se je Grupa Best zgledovala po slavnih glasbenikih, nato pa so hitro izbrali samostojno pot in začeli nastopati na porokah in v klubih. Za njimi je okoli tisoč nastopov.

Pred tremi leti pa so začeli sodelovati z velikim Mirom Buljanom, ki je v devetdesetih delal odlične hite in jih ustvarja še sedaj. Pesem ‘Gin Tonic’, ki so jo predstavili pred kratkim, je že njihova sedma, zato si želijo, da bi do konca letošnjega leta izdali svoj prvi album, na katerem bo deset pesmi. Sicer pa jih poznamo tudi po pesmih Led, Jasno ko dan, Ona to zna in druge.

Nastopi v Sloveniji so za njih vsakič znova velika čast, saj Slovenci cenijo in obožujejo njihovo glasbo, zato se v Slovenijo radi vračajo vsakič znova.

Vaša najnovejša skladba je dobila ime po trenutno najbolj priljubljeni pijači tega poletja: Gin Tonic. Je to naključje?

Gin tonic je pijača, ki jo vsi obožujemo, še posebej v poletnih mesecih, a se nihče ni spomnil, da bi o tem posnel pesem. No, pa smo mi prvi. (smeh)

Gin Tonic je vaša sedma avtorska pesem in dejali ste, da bo album ugledal luč sveta, ko jih boste zbrali deset. Kako napreduje vaš album?

Pesmi za album so posnete in izbrane, tako da smo že vsi v nestrpnem pričakovanju prvega albuma. Predvidoma naj bi luč sveta ugledal v novembru in vsi se ga zares veselimo.

Na splošno imate zelo radi Slovenijo? Koliko jo poznate?

Ja, Slovenija je super, odlično se razumemo z ljudmi, ki se radi zabavajo in ki cenijo glasbo kot umetnost. Še posebej v čast pa nam je, da smo prek prijatelja Rokota Bažike spoznali Deana Windischa, ki nam je pri naši prepoznavnosti v Sloveniji resnično pomagal.

Arhiv Grupe Best
Grupa Best

Veliko nastopate, tudi na porokah. Kateri nastop vas je sicer najbolj zaznamoval ali na vas pustil največji vtis?

Na leto imamo približno sto koncertov. Precej nastopamo na porokah in ljudje nas vse bolj prepoznajo. Najbolje se je to pokazalo pri pesmi Kilometri, za katero vemo, da se precej vrti tudi v Sloveniji in je doživela lep uspeh.

Ste zaradi družbenih omrežij več v stiku s svojimi oboževalci?

Vsekakor smo neprestano v stiku z našimi oboževalci, tako prek Instagrama kot tudi na Facebooku. Tak način interakcije nam je še posebej všeč in mnenje oboževalcev nam veliko pomeni.

Kaj je bila najbolj zanimiva prošnja, ki ste jo dobili (in uresničili) s strani oboževalcev?

Razvedelo se je, da naš pevec Marino poklanja svoje jakne. Oboževalke zato pogosto na koncertih prihajajo do njega. (smeh)

Kam se najraje zatečete po novo mero energije?

Energijo nabiramo takrat, ko imamo proste dneve, največ pa je porabimo v studiu, ko nastajajo nove pesmi. Najbolj pomembna pa je energija, ki jo delimo s svojim občinstvom. Takrat damo od sebe 110 odstotkov!

Kaj vas najbolj sprošča?

Ustvarjanje pesmi, druženje s prijatelji in morje, ki je seveda obvezno.

Katera pesem se trenutno največkrat predvaja v vašem avtu, ko se vozite na koncerte?

Kar naprej poslušamo hite od Petra Grašota, Joleta, Vigorjev, obožujemo pa tudi glasbo Bon Jovija in rock bende iz ‘80.

Arhiv Grupe Best
Grupa Best

Se družite tudi zasebno?

Toliko se družimo na koncertih, da smo veliko skupaj. Ko imamo proste dni, se dobimo na kakšni pijači, sicer pa je teh dni bolj malo.

Kateri so vaši najboljši glasbeni prijatelji?

Dobro poznamo Joleta in ekipo iz skupine Magazin, še posebej pevko Andreo ter Maria iz skupine Vigor. Imeli smo tudi priložnost spoznati Ines Erbus, ki je zelo simpatična pevka!

Bi si s kom še posebej želeli sodelovati?

Iskreno vam lahko zaupamo, da se obeta zanimivo sodelovanje s slovenskimi izvajalci, ki pa naj zaenkrat ostane še skrivnost. Bo na koncu presenečenje toliko večje.

Ste športni navdušenci?

Naš pevec Marino je velik poznavalec nogometa in športa na sploh. Ko je bil mlajši, je bil vratar. Ostali sicer nismo tako navdušeni športniki, vsi pa seveda obožujemo Hajduk, glede na to, da smo iz Splita.

Imate morda v načrtu kakšne poletne krajše počitnice?

Poleti nimamo časa za odmore, saj neprestano igramo. Zato pa so počitnice pozimi toliko slajše. Radi se odpravimo na Mariborsko Pohorje, ki ga obožujemo.