Surov umor

Nad dečka so se spravili s kladivom in nožem ter umor objavili na družabnem omrežju

R.T.
22. 5. 2019, 12.38
Posodobljeno: 22. 5. 2019, 13.03
Deli članek:

16- letni Cemeren Yilmaz je zaradi brutalnega napada utrpel hude notranje poškodbe in umrl. Štirje napadalci, ki so umor posneli in ga objavili na družabno omrežje, so obsojeni na skupno 71 let zaporne kazni.

Bedfordshire Police
Cemeren Yilmaz

Cemeren Yilmaz je bil nekdaj član angleške tolpe Black Tom. Zaradi nekaterih negativnih izkušenj s člani tolpe je prešel v rivalsko bando im. London Road. To je povzročilo napetosti med Cemerenom in člani njegove nekdanje tolpe. Žrtev je svojemu bratu nekaj tednov pred smrtjo zaupala, da se boji napada članov omenjene združbe. Njegove zle slutnje so se na žalost uresničile.

Potek usodnega večera

Trije 15-letniki in 19-letni moški so 16. septembra lansko leto surovo umorili Cemerena Yilmaza. Usodnega večera se je 16-letni deček od doma v kraju Harrold s taxijem odpeljal na zemljiško posestvo v britanskem Bedfordu. Tam se je dobil s prijatelji. Na istem področju pa se je takrat nahajal tudi 15-letni Jacob Morgan z družbo. Cemeronova skupina je začela teči proti Morganu in njegovim prijateljem. Člani Morganove družbe so zbežali in se odločili za maščevanje. 

Bedfordshire Police
Jacob Morgan

Bedfordshire Police
Aaron Miller

Morgan je poklical 19-letnega Aarona Millerja. Ker so vedeli, da se Cemeren še vedno nahaja na področju Bedforda, so ga poiskali. Miller in Cemeren sta si sprva izmenjala nekaj udarcev, kmalu zatem pa je Cemeren začel bežati. Pri tem je padel na tla. Zločinski dvojec je žrtev dohitel. Morgan je Cemerena zabodel z velikim nožem in povzročil resne poškodbe na njegovih ledvičnih organih. Žrtev je sicer znova vstala in skušala zbežati. Na žalost sta ga dohitela 15-letna Ramon Djuana in Caleb Brown. S seboj sta imela kladivo, s katerim sta po glavi začela udarjati žrtev. Takrat je Djuana vzel mobilni telefon, napad posnel ter ga objavil na družabno omrežje Snapchat. Posnetek, ki so ga pokazali na marčevski sodiščni obravnavi, prikazuje Cemerona, ki izgovarja: »Umrl bom«.

Bedfordshire Police
Ramon Djuana

Bedfordshire Police
Caleb Brown

Ena od prič je poklicala reševalce. Cemerena so takoj operirali, vendar je zaradi dveh srčnih zastojev in hudih možganskih poškodb naslednji dan umrl.

Sodiščna obravnava

Vsi štirje osumljenci so zanikali krivdo. Morgan je dejal, da je Cemerena zabodel zgolj zato, da bi branil Millerja. 15-letnik je prav tako dodal, da obžaluje dejstvo, da je 16-letni fant tiste noči umrl.

Millerja je sodišče obsodilo na 21 let zaporne kazni, Morganu pa so dosodili 16 let ječe. Djuana in Brown sta bila obsojena na 15 let zapora.