Številni slovenski tviteraši so zapisali predvsem lepe besede hvale za Gašperja in Zalo. Poudarjali so, da sta dokazala, da se lahko tudi z drugačno pesmijo Slovenija uvrsti v finale. Spet drugi so jima očitali pomanjkanje energije. Uporabnica se je pošalila in zapisala: "Kaj se s koreografijo zgodi, če Gašperja v vratu "štihne" (@Sladkokotlimona).

Tudi v tujini so odzivi različni. Nekdo je objavil, da bi morali Zalo "uščipniti in preveriti, če je sploh živa." "Tako je, kot da bi stopili v njuno spalnico brez trkanja. In obžalovali," je svoje občutke ob njunem nastopu zapisal en od tujih Twitter uporabnikov. 

Številni gledalci in gledalke niso mogli verjeti, da se v finale ni uvrstil portugalski predstavnik Conan Osiris, kar so izrazili tudi na omenjenem družabnem omrežju. Nastop Conana so opisali kot "nastop, ki je pred našim časom". 

Tviteraši so navdušenje izrazili nad Avstralijo in njihovo predstavnico Kate Miller-Heidke, ki je v podobi snežne princese zapela skladbo "Zero Gravity" in se uvrstila v finalni večer. Tudi stavnice avstralsko pevko uvrščajo med prvo peterico nastopajočih z največ možnosti za zmago.