ana klašnja

Balerina je poškodovana, bo še lahko plesala?

Eva Jandl
4. 5. 2019, 07.50
Deli članek:

Balerina Ana Klašnja se že dva meseca posveča predvsem rehabilitaciji poškodovanega gležnja in novemu izzivu, ki je povezan z baletom.

Miro Majcen
Ana Klašnja je priljubljena tudi kot žirantka v šovu Slovenija ima talent.

Balerina in žirantka v šovu Slovenija ima talent Ana Klašnja že dva meseca počiva. »Poškodovala sem si ligament v gležnju in sem že dva meseca na bolniški,« je povedala. Ker je v preteklosti že bila operirana na stopalu, se je zaradi izkušnje z dolgo rehabilitacijo odločila, da operacije ne bo ponovila, ampak bo ojačala druge mišice. »Zdaj sem začela spet trenirati, telovadim s fizioterapevti,« pravi Ana, ki je zaradi poškodbe zamudila premiero. »Seveda sem bila zelo žalostna, ker to pomeni eno premiero manj zame. No, seveda pa to ne pomeni, da ne bom mogla več plesati – skoraj zagotovo lahko rečem, da bom še to sezono plesala.« Sicer se Ana, kadar ni na bolniški, vsak dan ukvarja s treningom in tudi sama pravi, da ima trening kot profesionalni športnik. »Jaz grem vsak dan v službo, kjer imam najprej kondicijski trening,« pravi in doda, da temu nato sledi balet, ki bi ga lahko primerjali s še enim takim treningom. »Mojim prijateljem se vedno zdi zelo zabavno, da v službi telovadim,« pove v smehu.

Miloš in Nataša Horvat
Ana je baletna solistka v SNG Opera in balet Ljubljana in upa, da bo na odru spet zaplesala še to sezono.

IMA NOV HOBI

Našla pa si je tudi nov hobi, s katerim se zdaj, ko je morala baletne copate za nekaj časa postaviti v kot, pridno ukvarja. »Pa tudi sin Jaša je začel lepo spati, zato sem si lahko zadala nove izzive. To mi daje krila in moč za naprej – zato sem ustvarila svojo linijo dresov. Kadar imam čas, se ukvarjam s tem, ker mi je to zelo ljubo in je to nekaj za moje srce.« Drese je oblikovalka narisala po idejah in priporočilih Ane, ki najbolje ve, kaj balerine potrebujejo.