slovo legendarnega Chewieja

Za vedno se je poslovil zvezdnik Vojne Zvezd

S.R.
3. 5. 2019, 07.26
Posodobljeno: 3. 5. 2019, 07.55
Deli članek:

V 74-letu starosti se je poslovil igralec Peter Mayhew, najbolj znan po svoji vlogi Wookieeja Chewbacce v originalni trilogiji Vojne zvezd.

Profimedia
Chewbacca in Han Solo.

Britansko-ameriški igralec Peter Mayhew se je 30. aprila na svojem domu v Teksasu poslovil v krogu družine. Chewbacco oziroma »Chewieja« je odigral v originalni trilogiji legendarne franšize Vojne zvezd, ki se je začela leta 1977 s filmom Novo upanje, po filmih Imperij vrača udarec in Vrnitev jedija pa si je kostum bojevnika Wookieeja nadel še v filmih Maščevanje Sitha in Sila se prebuja leta 2005 oziroma 2015. V Vojni zvezd je bil kopilot in najboljši prijatelj Hana Sola, ki ga je igral Harrison Ford.

Mayhewje v višino meril kar 2,21 metra, ko ga je v Londonu odkril filmski producent Charles Schneer, pa je bil zaposlen kot bolničar. 

»V vlogo Chewbacce je izlil srce in dušo, kar je bilo vidno v vsakem kadru,« je sporočila njegova družina. »Velik človek s še večjim srcem, ki me je vedno nasmejal, ter še večji prijatelj, ki sem ga imel neizmerno rad,« pa je o »nežnemu velikanu« na twitterju povedal Mark Hamill, ki je v Vojni zvezd upodobil Luka Skywalkerja. 

Profimedia
Peter Mayhew

Profimedia
Peter Mayhew v kostumu.