Kraljeve novice

Bi delali na dvoru? To so delovna mesta, ki jih ponujajo

Nejc Simšič
12. 4. 2019, 06.45
Deli članek:

Čeprav so ponudbe za delo na britanskem dvoru vedno odprte, je najti primerno osebje za Buckinghamsko palačo, kot bi iskali iglo v senu.

Profimedia
Priti med elitno osebje, ki skrbi za britansko kraljevo družino, ni tako preprosto.

Britanska kraljeva družina na spletu redno objavlja ponudbe za delo, in sicer iščejo vse od osebnega kuharskega chefa do butlerjev in osebnih voznikov.

A priti med elitno osebje, ki skrbi za kraljico Elizabeto, Charlesa, Williama, Kate, Harryja, Meghan in druge vidnejše člane družine, ni tako preprosto. Kot je medijem zaupala Philippa Smith, direktorica agencije, ki izbira osebje za delo na dvoru, vsak izbrani kandidat potem živi in dela v eni od palač – Buckinghamski ali Kensingtonski palači oziroma hiši Clarence.

MINIMALNE PLAČE

Trenutno kraljica išče novega osebnega kuharskega chefa; za delo ponujajo letno plačilo 24.500 evrov, kar je manj, kot če bi delali v eni od boljših restavracij v Londonu. Je pa res, da imate na dvoru zagotovljeno brezplačno bivanje in ves luksuz, ki pride zraven.

Profimedia
Mrkogleda kraljica redno menja osebne kuharje, saj nikoli ni prav zadovoljna.

POSEBNOSTI ZA DELO

Kot je še povedala Smithova, za delo niso potrebne posebne kvalifikacije, čeprav je treba opraviti treninge in usposabljanje. »Ker je dela res veliko, treningi potekajo hitreje, kot bi si lahko mislili, včasih le nekaj dni, pa ste že zaposleni v palači.« Če vas izberejo, vas veže posebna pogodba o tajnosti, zato nikomur ne smete povedati, kje delate, in poleg tega pozabite na uporabo družbenih omrežji. Vas po vsem tem še zanima delo na dvoru?