Brez dlake na jeziku

Zvezdnik priznal, da ga mikajo le deklice in da je že 22 let samski, ker bi bil v zvezi le z otroki

R.T.
27. 3. 2019, 12.53
Posodobljeno: 27. 3. 2019, 13.09
Deli članek:

Pop zvezdnik iz 60. let prejšnjega stoletja je priznal, da je že 22 let samski, ker ga zanimajo le mladoletna dekleta.

Reuters
PJ Proby leta 2007

V Teksasu rojeni PJ Proby – njegovo pravo ime je James Marcus Smith – se je na vrhuncu slave lahko meril s težkokategorniki, kot sta bila Elvis Presley in Cliff Richard; a si je, potem ko je prispel v Veliko Britanijo, na koncertih v Croydonu in Lutonu privoščil nekaj nespodobnega razkazovanja, zaradi česar se nikoli ni vrnil na vrhove lestvic.

12, 13 in 14 let

Profimedia
Za Lucy Worsley bi naredil izjemo.

80-letnik te dni živi v najetem domu v Worcestershireu. Samski je že več kot dve desetletji, ker bi, kot je dejal, zaradi partnerke, kot si jo želi, končal za zapahi. Za Daily Mirror je povedal: "Ne bom se poročil z dekletom, če ga ne morem vzgojiti od starosti 12, 13 ali 14 let. Všeč mi je, da so mlade in svežega videza ter brez prtljage – da ji še nihče ni zlomil srca. Še vedno so v šoli, tako da lahko imam besedo pri njihovi izobrazbi in poskrbim, da imajo dobre ocene, da imajo dober odnos z vero in da vedo, kaj se spodobi in kaj ne." Poudaril je tudi, da se z mladimi dekleti ni nikoli dobival, raje jih je poročal. Poročen je bil trikrat: Marianne Adams je vzel, ko je imel 16 let; Judy Howard jih je imela 17 in Dulcie Taylor 21. Spletnih zmenkarij se izogiba, ker bi zaradi idealne partnerke končal v zaporu. Izjema je le ena: BBC-jeva poročevalka Lucy Worsley, ki šteje 45 let. Zanjo je dejal, da se mu zdi poredna, obenem pa je mladostnega videza.

Proby je bil prijatelj pokojnega Jimmyja Savilea, ki naj bi spolno zlorabil več deset otrok in žensk. Kot je dejal, tej plati zvezdnika BBC-ja nikdar ni bil priča. Vztraja, da so ga mediji in preiskovalci po krivem obsodili.

Glasbenik, ki se pripravlja na poslovilno turnejo, v okviru katere bo imel 20 nastopov, je prepričan, da nima več kot pet let življenja. "Prekleto srečo imam, da sem prišel tako daleč."