OBLETNICA

Je Jernej Tozon res našel dekle?

E.J.
21. 2. 2019, 20.15
Posodobljeno: 21. 2. 2019, 20.15
Deli članek:

Že deset let je, odkar je Jernej Tozon službo vzgojitelja v vrtcu zamenjal za delo pevca pri skupini Čuki. Je res našel dekle?

Osebni arhiv
Prosti čas Jernej najraje preživlja v naravi.

Pevec Čukov Jernej Tozon ni nikoli skrival, da ni človek, ki se rad kaže naokoli in nastopa. »Že v glasbeni šoli me je bilo strah nastopov, ki smo jih imeli za starše. Zdaj sem se nastopanja že navadil. Lepo je, ko ljudje pojejo s tabo,« pravi zdaj, ko je že deset let član ene najuspešnejših glasbenih skupin pri nas. »Ja, res je, pri Čukih sem že deseto leto,« pove Jernej, ki je v skupini nasledil dotedanjega pevca Marka Vozlja.

Jernej sicer izhaja iz glasbene družine, vendar si je službo najprej našel v vojski, nato pa v vrtcu, kjer je delal kot vzgojitelj. In kmalu zatem se mu je življenje obrnilo na glavo, razlaga. »Moj oče, ki je prav tako glasbenik, mi je rekel, zakaj si ne bi poleg vrtca našel še kakšno delo,« se spominja. »Povedal mi je, da v Ansamblu Toneta Rusa iščejo novega pevca. Ravno sem začel peti pri njih, ko me je poklical brat Miha Tozon, ki je režiser mnogih videospotov za Čuke, in povedal, da novega pevca iščejo tudi Čuki.« Po bratovem prigovarjanju je privolil v sestanek z Jožetom Potrebuješem in ta mu je, še preden je zaigral in zapel, povedal, da je pravi.

Osebni arhiv
Jernej Tozon ne more verjeti, da je minilo že deset let, odkar ga je šef Čukov Jože Potrebuješ izbral za novega pevca, še preden je zapel in zaigral.

Samski ali ne?

Jernej ne skriva, da dobiva veliko pisem oboževalk in oboževalcev. »Tudi ko odidem na dopust, bi se vedno kdo rad fotografiral z mano. Pri nas pa to jemljem kot del svojega dela, in če ljudem veliko pomeni, da se fotografirajo z mano, jim to z veseljem tudi omogočim.« Vsi se sprašujejo, ali je samski ali ne, a Jernej ostaja skrivnosten. »Imel sem že nekaj daljših zvez z dekleti, ker nisem človek, ki bi skakal iz razmerja v razmerje. Mogoče sem res že nekaj časa v zvezi,« se namuzne in pojasni, da želi osebne stvari zadržati le zase.