ALENKA KOŠIR

Preudarna lepotica Alenka Košir v boju proti plastiki

N.S.
23. 1. 2019, 07.05
Posodobljeno: 23. 1. 2019, 07.43
Deli članek:

Ambasadorka aktivnega življenja Alenka Košir se je pred kratkim mudila na eni izmed ljubljanskih deponij odpadkov, kjer je snemala poseben oglas.

Cut production
Preudarna lepotica ozavešča o bolj preudarnem ravnanju s plastiko, saj skrbi za naš planet.

Ambasadorka aktivnega življenja Alenka Košir v skladu s svojo življenjsko filozofijo prisega na veliko športnega udejstvovanja, zdravo in uravnoteženo prehrano ter tudi ekološke materiale. Pa naj gre za oblačila ali zgolj nakupovanje. Pred kratkim se je nekdanja žena smučarskega šampiona Jureta Koširja mudila na snemanju na eni izmed ljubljanskih deponij odpadkov. Razlog?

National Geographic predstavlja globalni projekt Planet ali plastika?, s katerim želi zmanjšati uporabo plastike za enkratni namen in njen vpliv na svetovne oceane. Alenka je namreč kot ena od štirih ambasadorjev pristopila k projektu, ki spodbuja k zmanjšanju uporabe plastike za enkratno uporabo. Sama je namesto plastičnih vrečk, zlasti pri nakupu sadja in zelenjave, zato začela uporabljati posebno »vegi« vrečko, ki je narejena iz 100-odstotnega pralnega materiala. S tem je v prvi vrsti zagotovo zgled svojim otrokom, vsekakor pa si želi, da bi tudi širša javnost začela bolj preudarno ravnati s plastiko in posledično z naravo. »Vsako bitje ima dva doma. Svoje telo in planet. Poskrbimo, da bosta zdrava in čista!«

M24
Alenka Košir