Nova zmaga

VIDEO: Dončić se je v jezi znesel nad ...

T.L./STA
23. 1. 2019, 07.04
Posodobljeno: 23. 1. 2019, 07.45
Deli članek:

Dallas je tretja najslabša ekipa zahoda, v desetih tekmah so proti LA Clippers zabeležili tretjo zmago.

Reuters

Slovenski košarkar Luka Dončić je s svojo ekipo v severnoameriški ligi NBA v Teksasu gostil Los Angeles Clippers in se veselil komaj tretje zmage (106:98) na zadnjih desetih tekmah - Dallas je tretja najslabša ekipa zahoda. Harrison Barnes je bil z 20 točkami prvi strelec gostiteljev, Dončić in Dennis Smith ml. pa sta jih vsak k zmagi dodala po 17.

Smith ml., ki je izpustil zadnjih šest tekem, je 17 točkam dodal še osem skokov in štiri podaje, DeAndre Jordan pa je proti svoji nekdanji ekipi, v Los Angelesu je odigral deset sezon, zbral 13 točk, 16 skokov in štiri blokade.

Raztrgan dres

Dončić, ki je v jezi na igrišču raztrgal dres, je novinarjem po tekmi priznal, da je bil jezen, ker znova ni igral dobro. Novinarji so ga nato vprašali, ali se njegova frustracije nabirajo s številom tekem in utrujenostjo ter ali potrebuje predah, kar je Luka zavrnil. Dejal je, da je v sezoni 82 tekem in da ne bodo igrali dobro na vseh teh tekmah, da se bo zgodila kakšna katastrofalna tekma in da je treba le delati naprej ter da jih naslednja tekma čez tri dni.  

Dončić, ki je dosegel ključni koš za zmago, pa znova ni bil zadovoljen s svojo igro. To je najbolj jasno pokazal po koncu druge četrtine, ko je po zgrešenem metu in sodnikovem pisku na poti v garderobo še na igrišču raztrgal dres.

Blestel je tudi novinec Dončić, ki je v zadnji četrtini dosegel ključni koš za Dallas in ga popeljal do tretje zmage na zadnjih desetih tekmah. Devetnajstletni Ljubljančan si je parket delil z 21-letnim Smithom v odločilnih 2:14 minute tekme in skupaj sta gostiteljem pomagala do tako želene zmage.

Štiridesetletni veteran Dirk Nowitzki, ki igra 21. sezono pri Dallasu, je odigral deset minut tekme in dosegel osem točk.

Naslednja tekma Dončića, ki ga je vodstvo lige NBA zaradi dveh tehničnih napak in brcanja žoge na tekmi proti Indiani že pred današnjim obračunom kaznovalo z 10.000 dolarji kazni, čaka v petek, ko bo s soigralci gostoval pri Detroit Pistons.