NAGRADA

Tony Cetinski prejel nagrado 'Oliver Dragojević'

N.S.
17. 1. 2019, 10.29
Posodobljeno: 17. 1. 2019, 10.46
Deli članek:

Nagrada ‘Oliver Dragojević’ za najboljšega pevca je brez dvoma prišla v prave roke, saj je Tony Cetinski več kot zaznamoval preteklo leto.

Paolo Gentilini
Nagrajeni pevec Tony Cetinski.

Prejeta nagrada je popolno nadaljevanje izjemnega leta 2018, ki je bilo zaznamovano s Tonyjevim novim album ‘Kao u snu’, istoimenske in eksluzivne vinilske izdaje, kot tudi s hiti 'General bez činova', 'Kao u snu' in 'Ja ne znam nikog boljeg od tebe'. Piko na i pa so nanizali številni koncerti na najuglednejših dogodkovnih lokacijah, kjer se je zahtevala vstopnica več, a hkrati ponudila tudi neomejena in nesebična pomoč mladim glasbenikom, ki še odkrivajo poti do vrha glasbene scene.

Osebni arhiv Zlatka Turkalja
Nagrada Oliver Dragojević za pevca leta.

Vidno ganjen

Omenjena prestižna nagrada se podeljuje od leta 1992, od leta 2016 pa je dobila ime po nikoli pozabljenem Oliverju Dragojeviću, ki je preimenovanje potrdil. Ob prejemu nagrade, ki nosi ime enega in edinega, velikega Oliverja Dragojevića, je Tony še posebno ganjen. Ob tej posebni priložnosti je ob zahvali dodal: “V veliko čast mi je prejeti to nagrado, ki bo dobila posebno mesto v mojem domu, prav tako kot ima Oliver posebno mesto v mojem srcu. Rad bi se zahvalil vsem, ki so pripomogli, da je to dragoceno priznanje sedaj v mojih rokah. Kot vedno, se bom tudi v prihodnje trudil upravičiti prejem le-te, hkrati pa se bom še naprej trudil izbirati dobre pesmi in sodelavce ter ostati zvest sam sebi."