Svojih navad ne menja

FOTO: Kraljica je z vlakom odpotovala kar sama

Sonči Nered Čebašek
22. 12. 2018, 21.39
Posodobljeno: 22. 12. 2018, 21.42
Deli članek:

Najvplivnejša monarhinja na svetu je kljub svojim 92. letom samosvoja kot kakšna pubertetnica.

Profimedia
Zadovoljstvo pred potovanjem z vlakom je bilo na kraljičinem obrazu očitno.

Da si ne pusti vzeti stvari, v katerih uživa, je britanska kraljica Elizabeta II. jasno pokazala včeraj. Navade, da na praznični dopust odpotuje z vlakom, kljub prigovarjanju družinskih članov namreč ne misli opustiti. Povabljeni gostje na božično praznovanje h kraljici ponavadi prispejo že 23. decembra, k praznovanju pa vedno spada tudi igranje s psi, obisk hlevov in pregled konj, pa seveda božična večerja, odpiranje daril, jutranja maša in po njej družinski zajtrk.

Profimedia
Med potniki na postaji kraljice Elizabete niti niso vsi prepoznali.

Upornica

Dolgoletna tradicija, da se kraljica na posestvo Sandringham odpelje z vlakom, je sicer zakoreninjena, a je do zdaj vedno potekala v dvoje – v spremstvu njenega soproga princa Phillipa. Po več deset letih skupne vožnje pa se je princ v svojem 98. letu odločil, da se bo v Norfolk pustil zapeljati kar svojemu osebnemu šoferju.

Po pripovedovanju vira z dvora so družinski člani na predbožičnem kosilu na kraljico družno pritisnili, naj si udobnejšo obliko potovanja izbere tudi ona, a je ostala neomajna in celo prepovedala, da se njeno vožnjo z vlakom sploh omenja – ker ji tega užitka pač nihče ne bo vzel.

Kako zadovoljno se je podala na pot, je razvidno s fotografij, ki so nastale na peronu glavne londonske železniške postaje. Samo z dvema osebnima varnostnikoma se je med ljudmi sprehodila do kraljevega vlaka, videti pa je bilo, kot da v preprosto oblečeni ženički drugi potniki svoje kraljice sploh ne prepoznajo. Kar jo je gotovo navdalo še z večjim zadovoljstvom, saj je že večkrat omenila, da so najlepši trenutki v njenem življenju tisti, ko se zlije s svojim ljudstvom.

Profimedia
Vlak je odpeljal, ko se je monarhinja udobno namestila na svojem sedežu.