71-letnik

Arnold Schwarzenegger ne more več

J.P.
28. 11. 2018, 09.21
Deli članek:

71-letnik je priznal, da je moral spremeniti svoj preverjeni režim vadbe.

Profimedia
Arnold Schwarzenegger

Njegova kolena niso več, kar so bila. "Počepov in drugih podobno napornih vaj za noge ne morem več izvajati," je dejal za Men's Health. "Moja kolena so uničena. Moram paziti nanje, ker bi rad smučal."

Vendar pa to ne pomeni, da se bo Arnold Schwarzenegger odpovedal dvigovanju uteži, ravno nasprotno. Sodobna tehnologija mu omogoča, da želene vaje izvaja na način, s katerim se izogne poškodbam. "Želim si, da bi že takrat lahko imeli naprave, kakršne so na voljo danes, ker so res super," je dejal 71-letnik. "Človek, kot sem jaz, ki je imel operacije ramen, kolkov, kolen, lahko vedno najde vajo, s katero obide poškodbo."

Na kolo

Bivšemu guvernerju Kalifornije (na položaju je bil od leta 2003 pa do leta 2011) so marca zamenjali dotrajani pulmonalni ventil, ki mu je služil od leta 1997. To ga očitno ni pretirano upočasnilo. Hollywoodski zvezdnik je velik oboževalec kolesarjenja, ki si želi, da bi lahko prekolesaril svet. "Ko se odpravim po nakupih ali kaj podobnega, grem s kolesom, ker je to vadba za noge pa še mesto vidim na povsem drugačen način."