Zanikal, da ni bil sposoben za vožnjo

Šerbedžija o aretaciji zaradi vožnje pod vplivom alkohola

T.P.
27. 11. 2018, 20.45
Deli članek:

Konec junija je ameriške medije preplavila novica, da so santamoniški policisti na cesti ustavili znanega igralca in šansonjerja Radeta Šerbedžijo.

Profimedia
Rade je povedal svojo plat zgodbe o aretaciji zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Ker naj bi kazal znake opitosti, so mu odredili tudi test alkoholiziranosti. Ta je njihove sume potrdil, zato so Šerbedžijo aretirali, iz zapora pa so ga izpustili po plačilu varščine. Rade je zdaj svojo plat zgodbe pojasnil za časnik Skandal.

»Policisti so me zaustavili in mi izmerili 0,8 promila alkohola v krvi, kar je mejna vrednost. Ampak ob tem so od mene zahtevali, da naredim neke neumne stvari, ki pa jih zaradi bolečin v križu nisem bil sposoben izvesti. Zato so zaključili, da zaradi tega majhnega odmerka alkohola ne morem upravljati vozila, in me izključili iz prometa. To pa so takoj objavili ameriški mediji, kar pomeni, da nisem neznan,« se je pošalil. 

Osebni arhiv
Rade z igralcem Ralphom, ki ga je gostil tudi v svojem gledališču Ulysses na otoku Mali Brion.

S svojo odprtostjo in simpatičnostjo je sicer igralcu uspelo stkati številna prijateljstva z zvezdniki svetovnega kova, kot so Tom CruiseLiam NeesonRalph Fiennes, Angelina Jolie, Brad Pitt ter zakonca Warren Beatty in Annette Bening. Slednja z ženo obišče vsakič, ko prideta v Los Angeles. Rade je s svojim glasom in stasom zaznamoval številne filme v nekdanji Jugoslaviji, uspel pa mu je tudi prodor v Hollywood. Čez lužo večinoma upodablja like zlobcev, kar pa je svetlobna leta daleč od človeka, kakršen je v resničnem življenju.

Čeprav velja za velikega umetnika, pa se sam nima za boema. »Nikoli nisem bil boem, samo ne maram uradnih in službenih stvari. Raje grem v tihi lokal kot v hrupnega. Nosim stare klobuke, stare srajce, znam pa se obnašati tudi v smokingu,« je za Skandal še dejal zvezdnik.