Zabava

Zvezdniki z zelo visokim inteligenčnim kvocientom

Teja Pelko
26. 11. 2018, 20.50
Deli članek:

Splošno prepričanje javnosti je, da ljudje v šovbiznisu niso najbolj bistri, kar pa – vsaj za spodaj omenjene – nikakor ne velja.

Reuters
James Woods

Dve tretjini ljudi na inteligenčnih testih doseže od 85 do 115 točk, samo pet odstotkov populacije pa več kot 125 točk. Med njimi je tudi nekaj estradnikov.

Nicole Kidman

Nicole Kidmanima IQ 132. Študirala je na Viktorijanskem umetniškem kolidžu, nato pa še na Phillip Street Theatre v Sydneyju, kjer je klopi drgnila skupaj s kolegico in prijateljicoNaomi Watts. Kasneje je obiskovala še Avstralski teater za mlade.

James Franco

Reuters
James Franco

Igralec James Franco ima IQ 130. Ima več diplom z različnih kolidžev, na univerzi Yale pa opravlja doktorat.

Lisa Kudrow

Reuters
Lisa Kudrow

Prijateljica Lisa Kudrow je pravo nasprotje svojega lika Phoebe Buffay, saj ima IQ 154. Ima tudi diplomo s kolidža Vassar. 

Mayim Bialik

Reuters
Mayim Bialik

V nasprotju z Liso pa je velika pokovka Mayim Bialik z IQ med 150 in 163 veliko bliže liku, ki ga igra v seriji. Ima tudi doktorat z UCLA iz nevroznanosti.

David Duchovny

Reuters
David Duchovny

Igralec David Duchovny ima IQ 147. Na univerzi Princeton je diplomiral iz angleške literature, s svojo pesmijo pa si je prislužil častno omembo za študentsko nagrado Akademije ameriških poetov. Na univerzi Yale je magistriral iz angleščine, vpisal pa se je tudi na doktorat, ki ga za zdaj (še) ni dokončal.

Natalie Portman

Reuters
Natalie Portman

Igralka Natalie Portman ima IQ 140. Tekoče govori pet jezikov. Obiskovala je več kolidžev, bila je tudi raziskovalna asistentka na Harvardu, dvakrat pa so njeno delo objavili v znanstvenih revijah.

Steve Martin

Reuters
Steve Martin

Preden je postal legendarni komik, je Steve Martin študiral psihologijo, želel si je postati celo profesor. Potem pa ga je premamila igra in prepisal se je na UCLA, kjer je za glavni predmet izbral gledališče. Njegov IQ je 142.

James Woods

James Woods se ponaša z najvišjim kvocientom, in sicer 180–184. Vse nad 160 je klasificirano kot ekstremno genialno. Obiskoval je Tehnološki inštitut Massachusettsa, njegova prvotna želja je bila postati očesni kirurg. Malo pred diplomo pa je zaradi želje postati igralec študij obesil na klin.

Reuters
Nicole Kidman