Boks

Habib potrdil, da bi boksal z neporaženim prvakom

B.K.
26. 11. 2018, 20.42
Posodobljeno: 26. 11. 2018, 20.50
Deli članek:

Pretep dveh neporaženih je vse bolj verjeten.

Reuters
Khabib Nurmagomedov

Po tem, ko se je dagestanski pretepač Habib Nurmagomedov med zvezde zapisal po brutalni zmagi nad irskim kolegom Conorjem McGregorjem, je sedaj potrdil, da se bo raje kot s prvakom nižje kategorije mešanih borilnih veščin pomeril z neporaženim prvakom boksa, američanom Floydom Mayweatherjem.

»Za zapuščino, denar in tekmovanje, bi bila tekma proti Mayweatherju bolj zanimiva,« je Habib dejal na novinarski konferenci v Moskvi. »Zakaj ljudje kupujejo oglede dvobojev z Mayweatherjem? Ker zmaguje. Nikoli še ni izgubil. 50 tekem, 50 zmag.«

Reuters
Floyd Mayweather Jr.

Ob tem je ruski šampion lige UFC spomnil, da je tudi sam nepremagan. »Nekateri navijajo zanj, nekateri proti njemu. Bilo bi zanimivo. Dva nepremagana borca. Zanimivo bi bilo videti, kdo zmaga.« Nurmagomedov je sicer zmagal vse izmed 27 dvobojev v mešanih borilnih veščinah.

Ruski šampion, ki mu je po zmagi nad McGregorjem čestital celo predsednik federacije Vladimir Putin, je takoj po zmagi nad McGregorjem izzval 41-letnega boksarja in dejal, da je lahko v džungli samo en kralj.

Reuters

Mayweather se je na izziv odzval pozitivno in dejal, da bi se pomeril z Habibom, a po pravilih boksa. Dagestancu to odgovarja, čeprav je predlagal, da bi se poleg boksarskega ringa pomerila tudi v heksagonu mešanih borilnih veščin.

Mayweather na pretep po pravilih UFC najbrž ne bo pristal.