zloraba

Trojčke je predlagala ona. Ni si niti predstavljala, kje bo končala

L.V.
25. 11. 2018, 19.43
Posodobljeno: 26. 11. 2018, 07.57
Deli članek:

Začelo se je kot lahkomiselna zabava, končalo s posnetki, na katerih se ni niti prepoznala.

Profimedia
Mel B in Belafonte v klubu.

Nekdanja članica dekliške pevske skupine Spice Girls Melanie Brown, je v avtobiografiji iskreno spregovorila o svojem razmerju z nekdanjim možem, producentom Stephenom Belafontejem.

Zapis, ki ga je najprej objavil britanski tabloid The Sun razkrive globine dekadence, v katere je pevka lahkomiselno zapadla.

Profimedia
Spice girls (Mel B je skrajno levo)

»Začelo se je nekaj mesecev po tem, ko sva se poročila. Nenadoma sem se zbudila.

Prejšnjo noč sva s Stephenom imela trojčka s še eno žensko.

Spomnila sem se, da sva se posnela. Popolnoma sem se prebudila. Video. Video seksa.

V mislih sem videla moža, kako se mi smeje. Nekaj pri njegovem nasmehu ni bilo v redu. Počutila sem se, kot da počasi padam v črno luknjo, kot mala punčka v vrtcu.

'Kaj če pride video ven. Kaj sem storila?'

Ampak a bi ta človek s katerim sem se poročila, ta moški, za katerega sem bila prepričana, da je popolnoma nor name, bi me res uničil, podrl na tla in nadzoroval s tem? Kako sem se lahko tako zmotila?

Trojček je bil moja ideja, a seveda je moj mož bil popolnoma za – no, vsaj dokler ni bilo zraven drugih moških. Morale so biti ženske. To mi je odgovarjalo, všeč so mi ženske. Vedno so mi ženska telesa bila bolj všeč od moških.

Nimam problemov s svojo seksualnostjo. V zvezah sem bila tako z moškimi kot z ženskami. Mislim, da ni sramotno, da imam rada seks, mislim, da ni sramotno, da rada eksperimentiram.

Poklicala sem prijateljico, naj pride do naju. Spili smo veliko šampanjca, zabavali smo se kot nori. Zaspala sem srečna, saj se mi je izpolnila fantazija.«

Vendar nekdaj popularna pevka Mel B ni pričakovala, kam jo bo vse to vodilo.

Profimedia
Stephen Belafonte in Mel B.

»Na začetku je bilo zabavno. Šla sva v klub in pobrala dekleta, ki so nama bila všeč. Presneto lahko je, ko si Mel B. Vsi želijo govoriti s tabo.

Če sem imela dober občutek sem jih vprašala, 'bi šla morda z nama do naju?'

Nisem vedela, da je Stephen mnogo teh deklet poznal že prej.

Če smo bili v najini hiši, smo šli v zgornje nadstropje. Več nadstropij nad sobami otrok.

Vem, da obstaja mnogo ljudi, ki se sprašujejo, 'kako si lahko to storila otrokom?' Tukaj ste me dobili. S tem se soočam sedaj.

Bila je igra, utrudila me je. Hotela sem nehati. On ni.

Stvari so postale umazane, predala sem se mu.

Iskreno sem mislila, da so otroci varni pred najino toksično zvezo. Mislila sem, da jih bom lahko obvarovala, da jim bom lahko zagotovila dobro življenje in, da če nosijo dobre obleke in gredo v dobre šole, so OK. Objemala sem jih, poljubljala in jim govorila, da jih imam rada.

In vsak dan sem razmišljala, kako jim lahko ponudim boljše življenje. 'Samo počakaj,' sem večkrat rekla Phoenix [hčerki]. 'Imam plan. Vem kaj delam.'

Nobena od naju ni pričakovala, da bo minilo deset let, preden bom lahko plan izpeljala.

Marca 2017, takoj po tem, ko sem odšla od moža, sem vložila tožbo zaradi nasilja. Novembra 2017 sem obtožbo umaknila, saj bi v procesu morala v sodni dvorani predvajati vseh 64 posnetkov. Nisem se več mogla soočiti s tem.

To je bilo zame najtežje. Morala sem pogledati vse te posnetke. To je bila zahteva sodišča. Morda si mislite; 'pa kaj, saj si ti v njih?'

A nič ni tako enostavno. Preberite to in poskušajte ugotoviti, kje točno je ločnica med dobrim in zlim.

Rada ima seks. Rada eksperimentiram. Uživala sem v trojčkih. Želela sem trojčke.

Rada imam žensko telo. Rada imam moško telo. Imela sem trojčke in se snemala.

Pila sem alkohol. Jemala sem droge. Imela sem trojčke, da bi zadovoljila moža. O nekaterih izmed teh situacij nimam spomina. Strah me je, ko se vidim na nekaterih posnetkih. Vidim kako sem bila seksualno izrabljena. Tega nisem želela. Tega nisem hotela.

Teh videov je bilo ure in ure. In niso bili samo posnetki seksa. Bili so posnetki, ki jih je Stephen posnel, ko sem bila nezavestna. Kričal je: 'vstani se, Melanie,' znova in znova in znova. Jaz pa se nisem mogla niti postaviti na noge.

Na nekaterih posnetkih je bila Phoenix [hčerka]. Zvlekel jo je v sobo, da bi videla v kakšnem stanju je njena mama. Videla sem njen obraz. Videla sem svoj obraz. Nisem ga prepoznala. To nisem bila jaz.«