Klapa Rišpet

Razkrili, kaj od njih želijo oboževalke

T.P.
16. 10. 2018, 21.30
Deli članek:

Na 11. rojstnodnevnem koncertu najbolj priljubljenega radia pri nas, Radia Aktual, 7. decembra v dvorani Stožice, bo obiskovalcem poletje s svojimi dalmatinskimi napevi pričarala klapa Rišpet.

aktual
Klapa Rišpet z voditeljem Radia Aktual Juretom Ličnom.

Osmerica postavnih fantov in mož je sicer omenjeno lokacijo preizkusila nedavno in med občinstvom znova požela stoječe ovacije. Nad Slovenci pa so (bili) navdušeni tudi glasbeniki.

»Nastopati pred tako veliko množico je nekaj posebnega. Vzdušje je bilo preprosto popolno in z besedami je kar težko opisati, kako se počutimo. Obiskovalci so z nami prepevali od prve do zadnje pesmi. Tega koncerta ne bomo nikoli pozabili. To je bil eden tistih nastopov, o katerih bomo pripovedovali vnukom. Vedno se zelo radi vrnemo v Slovenijo. Tukaj se počutimo kot doma. Slovenci obožujejo dalmatinski glasbeni melos in za glasbenika je to poseben občutek, saj je energija na koncertih neverjetna. To nam da dodaten veter v hrbet in zagon, da ustvarjamo naprej in da se še bolj potrudimo,« nam je povedal vodja klape in tekstopisec Pero Kozomara.

Simone di Luca
Glasbeniki se v Sloveniji počutijo kot doma.

Pero je za klapo že napisal novo pesem, ali jo bodo predstavili že na Aktualovem koncertu, pa nam ni želel razkriti, nam je pa zagotovil, da pripravljajo neverjeten spektakel.

Tega zagotovo ne bodo zamudile njihove oboževalke, ki jih imajo glasbeniki ogromno. Največji klapski Casanova je Marin Čoko. In kaj si oboževalke najpogosteje želijo? »Najpogosteje želijo, da jim kaj zaigram in zapojem. Nič drugega ne želijo, ne vem, kako to, jaz ves čas želim še kaj več, a očitno je vse to samo zaradi pesmi in igranja,« nam je v smehu razkril Marin.