Slovenija - Ciper 1:1

Še vedno v "luknji": po pritisku izenačenje v Stožicah

G.G.
16. 10. 2018, 21.42
Posodobljeno: 16. 10. 2018, 23.24
Deli članek:

Po nizu katastrofalnih rezultatov je pred slovensko izbrano vrsto stal premagljivi Ciper. Po prvem polčasu so v Stožicah vodili gostje. V 83. minut je izenačil Skubic.

reuters
Papulis je bil le enkrat preveč zvit za naše branilce.

Slovenija je začela agresivno in napadalno. V napadalnih akcijah je vlekel niti Josip Iličić, ki je s podajami razigraval in ustvarjal priložnosti za soigralce. Zapravljali so jih Berić, Črnigoj in Zajc. Najlepšo je po samostojenem prodoru imel kar sam. Manjkalo je nekaj centimetrov in žoga bi končala v Panagijevem desnem zgornjem kotu.

Po tridesetih minutah je tempo nekoliko upadel in Ciprčani so spravili skupaj nekaj podaj. Panagi je poslal naprej dolgo žogo, Slovenci so izgubili zračni dvoboj, nizkorasli, a zato toliko bolj pretkani Maraca je s podajo spravil s tira naša osrednja branilca in že je bil Papulis z oči v oči z Belcem. Premagal ga je in Ciper povedel v vodstvo, našega selektorja Tomaža Kavčiča pa v nezavidljiv položaj.  

V 66. minuti je Kastanos prejel drugi rumeni karton in predčasno odkorakal pod prho. Čas je bil za popoln napad. Kavčič je naredil menjave, igro sta poživilia Balkovec in Dervišević. V 83. minuti pa končno izenačenje. Po podaji Zajca je Skubic z natančnim strelom "na prvo" zatresel mrežo Cipra. Zadnje minute je Slovenija poskušala, a si resne priložnosti ni priigrala. Za nameček je Iličić dobil še drugi rumeni karton, v 95. minuti pa se mu je s podlim prekrškom pridružil še Demetriu. 

Po tekmi je Skubic za TV Slovenija povedal, da je reprezentanca zapadla v "nekakšno luknjo", iz katere bo potrebno splezati in se v boljši luči prikazati v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

Bo takrat Kavčič še selektor?