Predin je na pedagoški akademiji študiral angleščino in slovenščino, imel pa je kar štirideset sošolk in le enega sošolca. Še v posebno lepem spominu mu je ostal absolventski izlet.

Zoran Predin ima zelo lepe spomine na svoja študentska leta.

»Šli smo v London. S sošolcem, ki je zdaj na žalost že pokojni, sva skrbela za več kot 30 deklet. Spremljala sva jih v disko klube. In takrat takšno spremstvo ni bilo zastonj – so morale tudi one skrbeti za naju in tudi so, tako da je bilo zelo fino. Lepe študentske dneve sem imel. Vsak sicer idealizira svojo mladost, tudi jaz svoje študentske dneve, a se mi zdi, da smo nekako imeli boljše čase. Malo drugačna situacija je bila. Današnji študenti so malo bolj utesnjeni v razmišljanju o svoji prihodnosti zaradi družbeno-ekonomskih razmer. A treba se je naučiti živeti v vsakem času in po mojem se bodo tudi današnji študenti kar dobro znašli,« pravi Predin, ki študija sicer ni dokončal, kar še danes obžaluje, zato vsem študentom svetuje, naj najdejo ravnovesje med žuriranjem in študiranjem. »Eno brez drugega v študentskih letih ne gre. Fino je tudi, da nekako narediš vtis in si zgradiš neki imidž. Po mojem je to dobro. A to je od vsakogar posebej odvisno,« bistrim glavam na srce polaga glasbenik. 

Zoran Predin - oder
Marko Vavpotič/M24.si
Glasbenik ima za sabo več kot 40-letno kariero. Njegov prvi koncert je bil na II. Gimnaziji v Mariboru.

Ob tem pa je še razbil mit o rock 'n' roll življenju. »K rock 'n' rollu spadajo tudi pravljice in zgodbice o tem, kako je videti rockersko življenje, a v resnici je to en marketing. Nič čudnega sicer ni, da v mladostniških letih živiš malo bolj sproščeno kot prej ali kasneje. To je normalno. Tu nismo nič drugačni od vseh ostalih,« zagotavlja Predin.