Obisk

Fotodokazi: Meghanino polsestro zaustavil varnostnik

Sonči Nered Čebašek
9. 10. 2018, 21.15
Deli članek:

Obisk polsestre vojvodinje Sussekške Samanthe Markle pred dnevi v Londonu ni bil tako nedolžne narave, kot se je na prvi pogled morda zdel.

Profimedia
Ko Samanthi ni uspelo priti do sestre, je kraljevemu vratarju pustila pismo zanjo.

V javnost so s Samanthinega dvodnevnega bivanja v angleški prestolnici namreč prišle samo fotografije z letališča ob njenem prihodu in odhodu.

Televizijska mreža Channel 5 pa je takrat v živo predvajala tudi polurni intervju, ki ga je Samantha dala priljubljenemu voditelju Jeremyju Vinu.

Profimedia
Na najnovejših fotografijah je ob Samanthi soprog in ne njen predstavnik za javnost kot doslej.

V pogovoru se je Samantha tako javno opravičila Meghan, njenemu soprogu princu Harryju in vsej kraljevi družini. Pojasnila je, da vse, kar je izrekla in je morda izpadlo žaljivo do njih, nikakor ni bilo mišljeno slabšalno. Menda si je želela vzpostaviti dobre družinske odnose med njo, Meghan in očetom, ki so ohlajeni še iz časov, preden je Meghan postala prinčevo dekle.

Je pa v intervjuju Samantha z izrazom ganjenosti na obrazu dejala tudi: »Srčno upam, da moja polsestra ve, da sem tu, in bova imeli priložnost, da se pogovoriva.«

Profimedia
Namesto žive Meghan in Harryja bosta Samanthi delali družbo njuni fotografiji

Izdelan načrt

No, zdaj pa je jasno, da Samantha v svojih prizadevanjih ni ostala le pri besedah in je imela za uresničitev zmenka s svojo sestro izdelan pravi načrt. Na plan so namreč prišle nove fotografije, datirane z dnevom Samanthinega obiska v Londonu, ki so precej drugačne od dosedanjih.

Na posnetkih, ki so bili že objavljeni, njen invalidski voziček, ki ga potrebuje zaradi multiple skleroze, potiska njen predstavnik za tisk Rob Cooper. Na najnovejših posnetkih pa je ob njej soprog Scott Rasmussen, za katerega se sploh ni vedelo, da je prispel v Veliko Britanijo. 

Prav on jo je popeljal do Kensingtonske palače, kjer sta kraljevega varnostnika pobarala, naj ju spusti do Meghan. Možakar kljub dokazilom, da gresta k bližnji sorodnici, seveda ni klonil, saj je nenapovedane goste v palačo prepovedano spuščati. Samantha je varnostniku tako pustila le pismo za svojo sestro, mož pa jo je odpeljal do stojnic, kjer si je kupila veliko fotografijo svoje sestre in njenega soproga Harryja.

Zelo verjetno je, da je Samantha, ki ji z blatenjem pač ni uspelo vzpostaviti stika s sestro, zdaj zaigrala na noto usmiljenja. Če tudi tokrat ne bo uslišana, se seveda postavlja veliko vprašanje, kakšna bo njena igra v prihodnje.