Glas in ples

FOTO in VIDEO: Jelena Rozga se lahko pohvali z neverjetno gibčnostjo

Teja Pelko
10. 10. 2018, 07.10
Deli članek:

Jelena, ki velja za eno največjih in najbolj atraktivnih regionalnih glasbenih zvezd, je izdala novo pesem Ostani, s katero je omenjeni sloves še dodatno utrdila.

Last izvajalke
Jelena je v spotu prvič pokazala, koliko gibčnosti ji je ostalo od mladosti, in požela ogromno pozitivno šokantnih komentarjev

Rozga je bila v preteklosti balerina in še danes velja za eno najbolj obetavnih plesalk v zgodovini Hrvaške. Starši so jo pri sedmih letih vpisali v baletno šolo. Bila je zelo talentirana, saj so jo pri 12 letih sprejeli v milansko Scalo, a ji starši niso pustili, da bi odšla sama, oni pa niso mogli z njo, ker so morali delati. Jelena je bila zaradi tega zelo razočarana. Naslednje leto so ji starši izpolnili željo in jo pustili v Zagreb, kjer je prebila celotno srednjo šolo. Plesala je tudi v predstavah Hrvaškega narodnega gledališča, nato pa jo je premamila glasba.

Last izvajalke
Jelena Rozga

Sodeč po videospotu za pesem Ostani, je Jeleni iz plesne mladosti ostala izredna gibčnost. »Snemanje spota mi je bil velik izziv, kar zadeva nastopanje. Občutek sem imela, kot da sem se vrnila vrsto let nazaj, in moram priznati, da je bil zelo dober občutek. Zelo rada sem plesala balet, ampak na koncu je pretehtala ljubezen do glasbe,« je o snemanju spota povedala Rozga.

Last izvajalke
Jelena Rozga

Jelena je pri novi pesmi sodelovala z Emino Jahović, ki velja za eno največjih glasbenih zvezd v Srbiji. »Emina je napisala eno pesem, ki sem jo ves čas dajala na vnovično poslušanje in si želela, da bi nekaj napisala tudi zame. Je moja zelo dobra prijateljica, in ko sem slišala pesem Ostani, sem vedela, da je to pesem zame. Potem ko smo posneli demo, sem skladbo dala poslušati svojim bližnjim in ekipi. Vsi so bili navdušeni in so komaj čakali na končni izdelek. Sodelovanje z Emino je bilo tako preprosto, pesem naju je še bolj združila. Vse skupaj se je sestavilo v popolno celoto,« je še povedala seksapilna 41-letnica.