Joaquin Phoenix

FOTO: Tako bo videti novi Joker! Na dan so prišle prve fotografije

S.R./STA
17. 9. 2018, 16.16
Posodobljeno: 17. 9. 2018, 16.23
Deli članek:

Na dan so prišle prve fotografije Joaquina Phoenixa v vlogi Jokerja.

Profimedia
Joaquin Phoenix kot Joker.

Joaquin Phoenix je naslednji igralec, ki bo stopil v čevlje Batmanovega znanega in ikoničnega nasprotnika Jokerja. Zaigral bo v filmu Joker, ki bo postavljen v 80. leta minulega stoletja in bo spremljal zgodbo nekdanjega komedijanta, ki postane eden največjih kriminalcev mesta Gotham.

Na dan so prišle prve slike Phoenixa v vlogi Jokerja. Eno od njih je na družbenem omrežju Instagram delil režiser Todd Phillips in pod fotografijo pripisal Arthur, kar naj bi bilo pravo Jokerjevo ime v filmu. Medtem ko so pretekle Jokerje ustvarili z veliko make-upa, je Phoenixov Joker (za zdaj) veliko bolj subtilen. 

Profimedia
Joaquin Phoenix kot Joker.

Pretekli Jokerji

Jokerja so v filmih o Batmanu že upodobili Jared Leto (Odred odpisanih, 2016), Jack Nicholson (Batman, 1989) in Heath Ledger (Vitez teme, 2008), glas za risanko in video igre je zlikovcu posodil igralec Mark Hamill, glas za film The Lego Batman Movie (2017) je posodil Zach Galifianakis, v komični nadaljevanki Batman iz 60. let pa je Jokerja zaigral Cesar Romero

Zgodbo o Jokerju, ki velja za enega najokrutnejših stripovskih junakov, katerega zgodovina je zaznamovana z mučenji, umori in posilstvi, bo režiral omenjeni Phillips, ki bo tudi spisal scenarij skupaj s Scottom Silverjem. Phillips je znan predvsem po franšizi Prekrokana noč.

Profimedia
Joaquin Phoenix kot Joker.

Joker bo v ameriških kinematografih predvidoma 4. oktobra 2019.

Film, posnet v slogu temačne kriminalke in ne kot superherojski film, nastaja pri studiu Warner Brothers, kjer ustvarjajo filme po stripih DC Comics. V vlogi producenta je Martin Scorsese, v filmu bodo zaigrali tudi Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Marc Maron in Josh Pais

Phoenix sicer trenutno po svetu predstavlja film The Sisters Brothers, za režijo katerega si je Jacques Audiard pred dnevi na festivalu v Benetkah prislužil srebrnega leva. Na družbenih omrežjih ni manjkalo komentarjev o tem, kako je v primerjavi z vlogo v tem filmu danes spremenjen Phoenix. Za vlogo Jokerja je namreč izgubil precej kilogramov.