TRANSFORMACIJA

Resničnostni zvezdnik doživlja (tudi) veliko notranjo preobrazbo

Vesna Meško
16. 9. 2018, 10.24
Deli članek:

Da je tekmovalec šova The Biggest Loser Slovenija Aleš Hrvatin Lujko izgubil več kot 100 kilogramov in naredil eno največjih preobrazb, ve vsa Slovenija.

Osebni arhiv
Aleš priznava, da se še ne zaveda povsem, kako veliko pot je prehodil in kaj vse je dosegel.

Planet TV
Aleš pred vstopom v šov

Spremenil pa se je tudi navznoter. Pravzaprav doživlja tako veliko osebnostno transformacijo, da nanjo ni pripravljen niti sam, kaj šele njegovi bližnji in okolica.

»Ko sem imel več kot 200 kilogramov, se praktično nisem pogovarjal z nikomer. Bil sem zaprt med štirimi zidovi. Nisem imel nobene samozavesti. Ko sem vstopil v šov, se je začelo to spreminjati, počasi sem pridobival samozavest, a ne še tako korenito, kot je to videti danes. Zdi se mi, da sem z vsakim dnem bolj pogumen, odločen. Z vsemi se lahko pogovarjam, ni me sram in komaj čakam nove izzive. Ljudje, ki so me bili vajeni prej, mi zdaj govorijo, kaj se je zgodilo z menoj, da sem se zelo spremenil, da sem čuden, drugačen. Odgovor je morda preprost. Začel sem živeti. Odprl sem se, iščem nove izzive, možnosti, nič mi ni težko,« je povedal Lujko.

Aleš se še vedno privaja na to, kako veliko ljudi ga pozna. »Ljudje me ustavljajo in veliko sprašujejo. Želijo si mojih nasvetov. Veliko jih reče, da sem jim motivacija, in ko jim ne gre, pomislijo name. Res se še jaz dejansko ne zavedam, kaj vse sem vložil, da sem dosegel to stanje, ki ga zdaj živim,« je dejal Aleš.

Njegov urnik je v primerjavi s časi, ko je njegov svet obsegal štiri stene v domači dnevni sobi, čisto drugačen. »Dan začnem ob petih zjutraj, končam pa ga ob desetih zvečer. Imam veliko energije, rad bi še več … Mogoče celo preveč, saj trenutno opažam, da mi zmanjka časa za vse, tudi za tisto, za kar mi ne bi smelo. So tudi slabe strani vsega tega in s tem se moram še spopasti ter se organizirati. Lahko rečem, da se mi je svet obrnil na glavo. Prej mi je bil hobi gledanje televizije in nažiranje. Zdaj mi je hobi fitnes. Televizijo sem gledal eno uro v celem mesecu. Prej mi je bilo vse težko, delal sem brez volje. Zdaj naredim vse z lahkoto in veseljem. Prej se nisem skoraj nič družil, zdaj se mi je lepo družiti. Z muko sem šel v službo in težko naredil svoje delo, zdaj to ni problem. Z veseljem tudi komu pomagam,«je razkril Aleš.

Kako pa vse to doživlja soproga Anja? Medtem ko sta si poprej delila kavč, danes skupaj ubirata zdrave korake. A Lujko ob tem iskreno priznava, da mu njegova draga kar težko sledi. »Anja se težko prilagaja vsemu temu, ker čas drvi prehitro, moj tempo pa je ubijalski. Verjamem, da mi je nemogoče slediti, ker si včasih še sam ne. Pravi, da sem kot majhen otrok, ki odkriva svet na novo. Svet mi je bil do zdaj nepoznan in nedosegljiv,« je priznal resničnostni zvezdnik.