Mister Slovenije

Čakata ga še diploma in veliki svetovni izbor

Nejc Simšič/Novice Svet24
22. 7. 2018, 21.30
Deli članek:

Čeprav je od finala letošnjega izbora za mistra Slovenije minil že natanko en mesec, se zmagovalec šele zdaj dobro zaveda zmage. V intervjuju nam je zaupal nekaj podrobnosti o tem, kako se mu je spremenilo življenje.

Promocijski material
Mister se pospešeno pripravlja na svetovni izbor.

Matjaž Mavri Boncelj pravi, da bi bil zmagovalec tudi brez lente, saj je imel neverjetno podporo družine in prijateljev, veliko je naredil na sebi, spoznal izjemne ljudi in spletel nova prijateljstva. Vsekakor pa je bil zmage zelo vesel, saj je to lepa odskočna deska do njegovih ciljev. 

V vsako stvar, v katero se poda, se poda stoodstotno in z definiranim ciljem, zakaj se je tako odločil in kaj želi s tem doseči.

Letos si tekmoval že drugič in tokrat ti je uspelo. Je bila pot do zmage naporna?

Res je. Prvič sem se prijavil leta 2015 z namenom, da naredim nekaj na sebi, pridobim samozavest ter se soočim s stereotipi, ki se držijo modelinga. Letos pa sem se prijavil zaradi odhoda v tujino in potencialne možnosti dela v tujini kot model. Polletne priprave, delavnice, treningi in dogodki so občasno naporni, vendar pa je končni izkupiček vreden vsakega napora in žrtvovanega časa.

M24/Marko Vavpotič
Urša Zelnik je ponosna na zmago svojega fanta.

Te je od nekdaj zanimal manekenski svet?

Ne. Manekenski svet in delo na tem področju sta me začela zanimati po končanem prvem tekmovanju, leta 2015.

Kako bi se na kratko predstavil?

Sem oseba, ki se rada uči novih stvari in pridobiva nova znanja ter kompetence. Pri svojem delu sem v določenih stvareh perfekcionist in veliko zahtevam od sebe. Znam pa se tudi sprostiti, pošaliti in kaj dobrega skuhati.

ZMAGA

Sama lenta in naziv najlepšega Slovenca mu ne pomenita veliko. "Lepota je subjektiven pojem in vsak lepoto dojema drugače, seveda pa je zmaga potrdilo, da tisto, kar delam, delam prav, in tako želim tudi nadaljevati," je priznal mister Slovenije 2018.

Znano je, da si srečno oddan. Kaj je na zmago reklo dekle?

Pri dekletu spoštujem, da mi pove svoje mnenje in argumentira, zakaj tako misli. Z Uršo sva skupaj že dobra tri leta. Zmage je bila vesela in veseli me, da me tudi ona podpira na tej poti.

Kakšni so zdaj tvoji dnevi? Se ti je življenje spremenilo?

Še vedno sem normalna oseba, kot sem bil pred tekmovanjem. Je pa res, da je število obiskov na slovenskih radijskih postajah, televiziji in intervjujev eksponentno naraslo. Spoznavam medijsko plat in se soočam z večjo javno izpostavljenostjo, kot sem je bil deležen pred tekmovanjem. V nekaterih primerih je to lahko dvorezen meč, vendar me obkroža profesionalna ekipa, s katero mislim, da lahko prikažemo relevantne rezultate.

Te čaka kaj dopusta? 

Dopusta ne bo veliko, saj sem se ravno zaposlil v novi službi in se želim čim prej naučiti stvari, da bom lahko povsem samostojno delal. Verjetno bom konec avgusta ali v začetku septembra za nekaj dni odšel na hrvaško obalo. V tem času pa želim izkoristiti darilne bone, ki sem jih kot darilo za zmago prejel od podjetja Zvezdar, in se naužiti adrenalinskih doživetij ter sprostitev v dvoje.

NIKOLI MU NI DOLGČAS

V prostem času se ukvarja z japonsko borilno veščino ju-jitsu, s prijatelji odigra odbojko na mivki in prebere kakšno dobro knjigo. V poletnih mesecih pa zelo rad peče na žaru in se druži z najbližjimi ter prijatelji.

Kakšni so načrti za naprej?

Sam si rad postavljam kratkoročne cilje. V avgustu želim diplomirati in se vpisati na magisterij, uspešno se želim pripraviti na svetovni izbor in v tem času na slovenskih tleh maksimalno izkoristiti naziv.

Kako se pripravljaš na svetovni izbor?

V tem tednu sva z osebnim trenerjem Nikom Žujem začela treninge, prav tako sva z nutricionistom Aljošem Kuzmanovskim z zavoda Spoznaj prehrano sestavila jedilnik. Verjamem, da bo ta kombinacija sodelovanja prikazala lepe rezultate.  

Si dobil kakšen nasvet od prejšnjih mistrov Slovenije?

Ogromno nasvetov sem dobil tako od prejšnjih mistrov kot od letošnjih sotekmovalcev. Vesel sem in zelo cenim, da so ljudje pripravljeni nesebično deliti svoje znanje, izkušnje in poglede. Veliko mi pomeni, da so si ljudje pripravljeni vzeti čas in ga investirati v deljenje izkušen z menoj.

Ana Gregorič
Matjaž ima v življenju zelo jasne cilje.