Obtožba

Igralko naj bi posilil režiser: bilo naj bi tako boleče, da je izgubila zavest

J.P.
18. 7. 2018, 15.54
Posodobljeno: 18. 7. 2018, 15.59
Deli članek:

Bolečine naj bi bile tako hude, da je izgubila zavest.

Profimedia
Luc Besson in Sand Van Roy

Igralka Sand Van Roy trdi, da jo je posilil režiser in oče petih otrok Luc Besson. Zgodilo naj bi se v hotelu Bristol v francoski prestolnici, kamor sta se Francoza vrnila po filmskem festivalu v Cannesu, torej 18. maja.

Govorilo se je, da sta ljubimca

Igralka je za televizijo BFM TV dejala, da se je bala, da bo umrla. Bolečine naj bi bile tako hude, da je izgubila zavest. Bessonu naj bi večkrat zabičala, da tega noče. »Bile so solze, bilo je bruhanje. Vsilil mi je sramotne spolne odnose. Pokazala sem, da se mi gabi. Pokazala sem, da tega nočem,« je dejala. MailOnline poroča, da naj bi 27-letna igralka in 59-letni režiser zadnji dve leti ljubimkala – tako se je vsaj govorilo.

Bessonov odvetnik Thierry Marembert je poudaril, da njegova stranka »kategorično zanika te fantazijske obtožbe« in da bo dokaze predložila na sodišču, ne na televiziji. Potrdil je, da se akterja poznata, a da se Besson do nje ni nikoli nespodobno vedel.

Preiskava že poteka

Van Royjeva, ki je zaigrala v dveh Bessonovih filmih, naj bi tistega usodnega dne spila skodelico čaja, se slabo počutila in izgubila zavest. Nato naj bi jo Besson posilil, še poroča MailOnline. Režiser naj bi od dveh zjutraj odšel iz hotela, še prej pa igralki pustil nekaj gotovine. Od sebe menda ni dal nobenega glasu. Ko je naslednji dan ugotovila, da je bila posiljena, je odšla na eno od pariških policijskih postaj in prijavila posilstvo.

Pariška policija je potrdila, da režiserja preiskuje zaradi suma posilstva.