Danska princesa

Kljub Meghan Mary ni povsem spregledana

Sonči Nered Čebašek/Novice Svet24
15. 5. 2018, 07.30
Deli članek:

V popolni vročici zaradi poroke princa Harryja in igralke Meghan Markle se zdi, kot da je vsa ostala svetovna aristokracija prenehala obstajati. A modni kritiki imajo očitno oči povsod na preži.

Profimedia

Glavna tema modnih strokovnjakov je v zadnjih dneh tako danska princesa Mary oziroma njen tridnevni obisk v Združenih državah Amerike.

Prav vsi kritiki pa se strinjajo, da je Mary kraljica stila. Časi, ko sta se za modni prestol bodli s Kate Middleton, so mimo, ker slednja menda z modnim slogom caplja na mestu, Mary pa svojo prefinjenost iz leta v leto nadgrajuje.

VČASIH IN DANES

Danes šestinštiridesetletna Avstralka je bila ob svojem prihodu na dvor leta 2004, ko se je poročila s princem Frederikom, pav zaradi svoje modne navdušenosti ter obenem tarča zgražanja in ostrih kritik naroda. Okarala jo je tudi vedno tolerantna tašča kraljica Margareta, saj sta zaradi njene zapravljivosti z možem več let zaporedoma prekoračila znesek, ki jima je bil odmerjen za osebne potrebe.

Profimedia

V javnost so takrat pricurljali podatki, da je v le nekaj letih več kot 200 tisoč evrov zapravila le za torbice znanih oblikovalcev. V zbirko je seveda uvrstila dizajnerske torbice modnih hiš Chanel, Dior in Yves Saint Laurent, zmagovalka med njimi pa je vsekakor Hermesova torbica Birkin iz krokodilje kože, za katero je odštela okroglih 40 tisoč evrov.

Po tem, ko je bila grajana z vseh strani, je Mary premeteno začela kupovati oblačila ter galanterijo domačih oblikovalcev in izdelovalcev, šušlja pa se tudi, da ji je kraljica povečala proračun za obleke.

A karkoli so na dvoru že šušmarili – obrestovalo se je, Mary je med vsemi elegantnimi damami sveta postala kraljica.