Lea Sirk

V Lizbono bo Brika vzela tudi amulet

Teja Pelko/Novice Svet24
29. 4. 2018, 19.19
Posodobljeno: 29. 4. 2018, 19.21
Deli članek:

Naša letošnja predstavnica na Evrosongu odšteva dneve do odhoda na Portugalsko, kjer bo letos potekalo omenjeno pevsko tekmovanje.

mediaspeed.net
Leo je na novinarsko konferenco prišla podpret tudi družina: starša, sestra in njen partner.

Lea Sirk bo na pot odšla 1. maja. Finala sicer ne upa napovedati, ocenjuje pa, da je to realno dosegljivo. Kaj vse nam je še zaupala, pa si preberite v spodnjem intervjuju.

Na Evroviziji ste bili že dvakrat, a kot spremljevalna pevka, tokrat pa boste prvič vi v glavni vlogi. Kaj vam je ljubše?

Biti spremljevalna pevka mi je kar fino. Vsi te pustijo pri miru. Pozornost mi je sicer všeč, ne maram pa tako velike pozornosti, ker je bolj ali manj vsa nerealna. Prireditev spremlja dva milijona ljudi, a to niso moji oboževalci, ampak evrovizijski, ki sicer sprejemajo mojo pesem, kar je zelo lepo, ni pa realna slika tega, kar se dogaja. Kot velik realist sem hitro dojela, da sta to dva meseca iluzij, tako da se mi zdi fino, ne morem pa reči, da je to nekaj, kar bi si želela vse življenje.

Nastopili boste 10. maja na drugem predizboru kot predzadnji. Kdo bo še z vami na odru?

Z mano bodo nastopile plesalke Karin Putrih, Tajda Kožamelj, Veronika Škrlj in Anja Möderndorfer, kot spremljevalna vokalistka pa se mi bo na odru pridružila Karin Zemljič. Komaj čakam na potovanje s to ekipo. Super energija se pretaka med nami, zelo smo sproščeni. Za zdaj vse poteka v redu. Veselim se odhoda. Sem že kar malo vzihčena, kar noče priti ta dan. Priprave so potekale lepo, tekoče. Odhodi v tujino, kjer sem predstavljala Slovenijo, so bili sicer naporni, vsi pa so me zelo lepo sprejeli in to me je res zelo napolnilo z energijo, tako da sem komaj čakala na oder. Srčno si želim, da bi to energijo ohranila do 10. maja in da bi se tudi tam tako počutila na odru.

Menite, da vam bo uspelo priti v finale?

Glede na točke, ki sem jih videla, se mi zdi, da bi lahko ujeli finale, zato ker je moja točka toliko drugačna, in glede na to, da je ogromno izvedb v živo slabih. Mislim, da smo zlata sredina našega polfinala, a so tu tudi zelo močne države in zna hitro kakšna točka zleteti mimo. Mogoče pa bo pomagal moj amulet – škatlica, v kateri imam slušalke, s katerimi sem že dvakrat pela na Evroviziji, ter drobne predmete, ki mi jih oboževalci nosijo z vsega sveta. Zdi se mi, da je to skrinjica res prave ljubezni ljudi do mene, in to je tisto, kar se mi zdi najbolj pomembno.

Na današnjo novinarsko konferenco vas je prišla podpret tudi družina. Bo z vami tudi v Lizboni?

Moj partner Gaber Radojevič potuje z mano 1. maja, ostali pa pridejo 6. maja. Zelo rada bi videla, da bi prišli tudi hčerki, da bi bili vsaj malo skupaj, a najbrž bo to težko izvedljivo, ker ju nima kdo paziti v prvem tednu. Zame je družina najpomembnejša, in že ko sem se prijavila na Emo po oddaji Znan obraz ima svoj glas, sem si rekla: »O.K., izpeljem še Emo, potem pa se jima posvetim, ker se je že poznalo, da jima manjkam. Po malem so se že začele težavice, ena me je začela odrivati od sebe. Potem pa sem zmagala na Emi in moja prva misel je bila: »Ne, tega mi zdaj res ni bilo treba.« Vsa prejšnja leta sem se namreč veliko bolj trudila, pa mi ni uspelo. Zelo pogrešam moji pikici. Komaj čakam, da bo konec Evrovizije, da bom šla domov k njima, ker vem, da me zelo pogrešata. Ena si je včeraj zabrila lase pri strani, tako kot jih imam jaz, druga pa skodrala lase, ko me je videla, kakšno pričesko imam. To sem jima dovolila, saj če imata takšno mater, jima ne morem reči, da ne.